Mobillån
Se de bedste mobillån i Danmark 2020

Mobillån – Vi guider dig

Det kan hænde, at du står og mangler penge på farten. Hverdagen er omskiftelig, og der kan opstå mange situationer, hvor du har brug for lidt ekstra økonomisk råderum her og nu.

Det er flere og flere låneudbydere bevidste om, hvorfor du i dag optage hurtige mobillån. Du kan ansøge direkte fra din smartphone og have pengene i dine hænder næsten med det samme.

Mobillån online

Læs med her få svar på: 

 • Hvad er mobillån og hvordan fungerer det?
 • Hvad indebærer mobillån af særlige fordele og vilkår?
 • Hvor og hvordan finder jeg de bedste mobillån i Danmark?

Når du ansøger om lån direkte fra din smartphone, foregår alt nemt og bekvemt. Der skal ikke bookes møder, du skal ikke vente på lange svartider – og du behøver ikke engang åbne din computer.

Mobillån – hvordan fungerer det?

Mobillån er også kendt som det, vi kalder små SMS lån. Et mobillån foretages via din browser på din smartphone, hvorfra du både udfylde og indsende din ansøgning samt underskrive en potentiel låneaftale. Så længe du har en fungerende internetadgang og dit NemID klart, har du ikke brug for mere end blot en smartphone.

Når der er tale om mobillån, er det som regel mindre lånesummer, der gør sig gældende. Lånetypen består normalt af et beløb fra 100 – 10.000 kroner, som du også hurtigt kan indfri igen.

Typisk skal du afdrage i løbet af 1-2 måneder, hvorefter du vil være gældfri igen.

Mobillånet vil som regel bliver overført kort tid efter din godkendelse via en straksoverførsel.

Lån på mobilen hører ligeledes under betegnelsen forbrugslån, da du kan bruge mobillånet, lige som det passer dig. Det vil sige, at pengene ikke er øremærket et bestemt formål. Du kan altså låne penge til ethvert pengebehov.

Derudover slipper du for sikkerhedsstillelse, hvorfor du ikke behøver at eje bil og bolig for at kunne låne. Det betyder, at du kan bruge pengene til det, du går og drømmer om – uden at risikere at miste dine ejendele, hvis du ikke kan indfri lånet.

Find SMS lån
Find bedste kviklån her

Hvad er forskellen på et mobillån og andre låneformer?

Et mobillån adskiller sig fra andre lån ved, at det oftest har kort løbetid Det betyder, at du vil skulle tilbagebetale beløber indenfor en kort tidsramme – typisk i løbet af 1-2 måneder.

Mobillån udmærker sig også ved den ekstrem hurtige ekspeditionstid, som ofte ikke tager mere end en hverdag.

Så mobillånet er perfekt, hvis:

 • økonomien strammer midt på måneden,
 • der opstår et akut pengebehov,
 • du først får løn om et par uger, men har brug for penge nu og her.

Et mobillån er derfor et lille og kortsigtet lån, som kan være den nemme og hurtige løsning, hvis du pludselig står overfor et pengebehov, du ikke kan dække på anden vis.

Hvad kan mobillån bruges til?

Da lån via din mobil er hurtigt, nemt og bekvemt, er der mange anvendelsesmuligheder. Du er selv herre over lånet, hvorfor du kan bruge det på alt fra forbrugsgoder, ferier og fornøjelser.

Hyppige grunde til at optage et mobillån: 

 • Hvis du har fået en uforudset regning, som skal betales her og nu.
 • Skal betale en regning, inden du modtager din løn.
 • Mangler en vigtig genstand til hjemmet, som skal anskaffes hurtigt.
 • Er sikker på, at du kan tilbagebetale indenfor den korte løbetid.

Det er muligt at låne mere end 10.000 kroner med et mobillån – men denne proces kan ofte være længere og en smule mere omfattende.

Låneudbyderen vil gerne være sikker på, at du kan tilbagebetale dit mobillån. Det er jo både i din og udbyderens interesse, at pengene kan betales tilbage til tiden.

Mobillån Danmark – hvor meget kan jeg låne?

Et mobillån er som sagt et mindre lån med kort løbetid. Nogle låneudbydere tilbyder mobillån i Danmark på højere beløb, men det typiske lånebeløb ligger mellem 100 – 10.000 kroner.

Mobillån – 500 kroner

Dette lånebeløb er rigtig brugbart, hvis du og mangler penge til studiebøger, lidt ekstra råderum de sidste dage på måneden eller skal betale en uforudset regning med det samme. Flere studerende på et stramt SU budget kender til at mange lidt ekstra midler i slutningen af måneden.

I denne situation er det oplagt at optage et mobillån på et mindre beløb, så du har råd til mad, bøger og tøj selv i slutningen af måneden.

Mobillån – 2.000 kroner

Har du fået udbetalt mindre i løn end håbet? Er du stødt på et slagtilbud, du ikke kan takke nej til? Eller er du nødsaget til at erstatte vaskemaskinen med en ny? Så vil et mobillån 2.000 kroner ofte være et beløb, der kan klare disse udgifter.

Mobillån – 5.000 kroner

Er ovnen pludselig stået af lige op til middagsselskabet i weekenden? Eller mangler du lidt ekstra penge til julegaver inden næste løn? Faktisk viser en undersøgelse, at en del danskernes låneadfærd ændrer sig i julemånederne pga. den dyre juletid. Det kan du læse mere om i denne artikel på jv.dk.

Mobillån 5.000 kroner passer til dig, som står overfor økonomiske udfordringer, der kræver et lidt større lånebeløb. Tag et mobillån nu og her – sådan får du ro i sjælen og samtidigt luft i økonomien med det samme.

Mobillån – 10.000 kroner

Er drømmerejsen kommet på tilbud? Eller skal du lægge et depositum, før du får din næste løn?

Læs om depositumregler på ejura.dk.

Mobillån 10.000 kroner er et af de større låneløsninger, når du akut har brug for penge. Løbetiden vil stadig være kort, så derfor er det vigtigt at overveje, om du kan betale dem tilbage indenfor den korte tid.

Hvis du har brug for et mobillån her og nu, men er bekymret for løbetiden, kan du også undersøge dine muligheder for et kviklån som oftest har længere og mere fleksible afbetalingsfrister.

Hvornår får jeg udbetalt mit mobillån DK?

Når du optager et mobillån i Danmark, går der oftest ikke længe før pengene er på din konto. Der kan gå helt ned til et døgn, fra du ansøger, til pengene tikker ind på din konto. Typisk vil de være tilgængelige næste arbejdsdag.

Dog udbetaler visse låneudbydere også pengene i weekender og på helligdage. Så kan du holde weekend med ro i sindet.

Hvor kan jeg optage et mobillån i Danmark?

Mobillånsudbyderne i Danmark består typisk af mindre, mere ukendte låneformidlere.

Der dog ingen grund til at frygte disse, da ingen mobillån i DK udbydes uden at låneudbyderne er overvågede af Finanstilsynet. Dette betyder, at virksomhederne kun kan fastholde deres virke, hvis du overholder alle love og regler, så du ikke bliver vildledt og snydt.

Flere at de mindre låneformidlere er også eget af større og mere veletablerede virksomheder. Ekspres Bank står bl.a. bag Alfalån, og Spar Nord Bank er aktøren bag mindre formidlere som SparXpres og Lånebanken.

Find nemme lån online
Se bedste quicklån

Gratis mobillån nu og her

Visse låneudbydere tilbyder gratis mobillån, hvor du slipper for at betale rente og gebyrer i de første 30 dage.

Dette er en oplagt mulighed for at spare penge på renter og gebyrer som førstegangskunde.

Læs også: Penge- og Pensionspanelet: 15 gode sparetips

De traditionelle banker låner aldrig penge ud, uden at det koster ekstra. Heller ikke selvom beløbet bliver tilbudt som kassekredit. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du ved, at det er et kortsigtet lån, som du kan betale tilbage indenfor en kortere tidsfrist.

Flere låneudbydere tilbyder dit første mobillån gratis, hvis du ikke før har lånt penge hos dem. Du vil ofte se, at lånet bliver tilbudt som fleksibel kredit, hvor du kun betaler for det brugte beløb, når den gratis periode er udløbet.

Disse lån kan nu betegnes som kreditter, så du kan fastholde en hurtig ekspedition uden betænkningstid.

Grundet en ændring i Kreditaftaleloven i 2017, er det ikke længere muligt at tilbyde små lån med kort løbetid – uden en forgående betænkningstid på 48 timer. Men låneudbyderne ved, at du nogle gange kan stå i en situation, hvor du har brug for pengene nu og her, og dét, vil de gerne tilgodese.

Derfor tilbydes de korte, gratis mobillån nu som kredit. Denne gratis kredit har en fast løbetid på normalt 30 dage, ligesom du ville have en løbetid på dine afbetalinger på et mobillån før lovændringen. Kreditten på de gratis mobillån er derfor rente- og gebyrfri, hvis den bliver indfriet indenfor den satte tidsramme.

Du kan derfor stadig optage et gratis mobillån – det bliver bare udbudt som kredit i stedet.

Eksempel på et mobillån

Lånebeløb:10.000 kr.
Løbetid:24 mdr.
Oprettelse:800 kr.
Rente: 9,90 %
ÅOP:18,72 %
Mdl. betaling:496 kr.
Samlet tilbagebet.:11.898 kr.

Udbydere af gratis mobillån

VIVUS.DK er en af de helt store aktører på markedet – og de har et bredt kendskab til deres kundekreds. De tilbyder derfor en gratis kassekredit på op til 6.000 kroner, hvis du er under 23 år og naturligvis ikke før har optaget et lån hos dem.

Er du villig til at betale for kreditten, kan du beholde denne så længe, du vil, da løbetiden ellers er ubegrænset.

Kan jeg optage et mobillån i dag?

Et mobillån i Danmark går hurtigt, og grundet Finanstilsynets overvågning, er du sikker på ikke at blive snydt. Dog stiller mobillånsudbyderne nogle krav til dig.

Kravene er bl.a:

 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal være dansk statsborger
 • Du skal være fyldt 18 år
 • Du skal have en fast indkomst
 • Du skal have dansk mobilnummer og dansk folkeregisteradresse
 • Du skal have en NemKonto til indsættelse af lånebeløbet

Du skal i visse tilfælde kunne bevise din indkomst. Derfor kan du blive bedt om at sende et kopi af din lønseddel. Dette betyder også, at du i visse tilfælde ikke kan optage et mobillån, hvis du er på dagpenge eller kontanthjælp.

Dog hænger er skærpet krav til indkomst ofte sammen med et større lånebeløb.

Find bedste kassekredit
Find nye lån

Mobillån trods RKI – findes de?

Udbydere af mobillån tilbyder ikke lån til dig, hvis du står registreret i RKI eller Debitor Registret. Det skyldes i bund og grund, at udlån til dårlige betalere er for stor en risiko for låneudbyderne.

Vil du vide mere? Klik her og læs vores artikel om lån trods RKI.

Kan jeg optage mobillån som studerende?

De fleste låneudbydere af mobillån ser helst, at du har en fast indtægt og i arbejde. Derfor kan det være udfordrende at optage mobillån som studerende.

Har du et fritidsarbejde ved siden af studiet, kan dette øge dine chancer for at blive godkendt. Men du må ikke glemme, at din alder også spiller en rolle, da langt de færreste udbydere af mobillån bevilger lån til studerende, der kun er fyldt 18 år.

Et mobillån som studerende er derfor betinget af din indkomst og alder. Vi anbefaler desuden, at du undersøger muligheden for et SU-lån som supplement til din SU, før du optager et lån hos en online lånevirksomhed.

Mobillån 18 år

Er du 18 år, kan det være svært at få bevilget et mobillån. Mange udbydere tør simpelthen ikke låne dig penge, før du er 21 år.

Det er dog stadig muligt at optage mindre lån, selvom du endnu ikke er fyldt 21 år. Renten vil til gengæld være lidt højere, da det sikrer låneudbyderen, at de for betaling for lånet.

Det er nemlig mere risikabelt for udbyderne at låne til dig som er 18 år, da unge oftest ikke har en fast indkomst eller en stabil økonomi endnu.

Her kan du låne som 18-årig

Et par aktører forstår dog, at du som 18-årig kan have brug for at låne lidt ekstra penge. Der kan komme en uforudset regning, du har svært ved at betale. Måske har du brug for bøger til studiet eller råderum til at tage med på en weekendtur med vennerne.

Disse udbydere tilbyder lån til 18-årige: 

(Læs mere om udbyderene i vores låneoversigt)

Fordele og ulemper ved mobillån

Den helt store fordel ved mobillån er, at du kan ansøge om det ligegyldigt, hvor du befinder dig. Du er altså uafhængig af tid og sted. 

Du skal bare have din smartphone ved hånden, en fungerende internetadgang og dit NemID (der nu fås som app) – mere har du ikke brug for, når du vil søge om et mobillån.

Så ligegyldigt om du sidder hjemme i sofaen, i bussen, på caféen eller i toget, kan du ansøge om mobillån her og nu.

Fordele

 • Det går hurtigt
  Ansøgningsprocessen er kort, og det tager ofte ikke mere end et par minutter, før din ansøgning er blevet gennemgået. Derudover får du pengene indenfor kort tid.
 • Du skal ikke angive begrundelse eller stille sikkerhed
  Et mobillån er et forbrugslån – og derfor er der ingen, som stiller spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til. Og du skal ikke bekymre dig om at stille sikkerhed for lånet.
 • Du kan låne små beløb
  Står du med en uforudset regning, som skal betales nu, er et mpbillån en oplagt løsning. Derudover har de en kort løbetid, som hurtigt gør di gældfri igen. Så er du sikker på, at du kan betale lånet tilbage, når du får løn næste måned, er mobillånet også hurtigt afbetalt og ude af verden.

Dette afhjælper mange månedlige afbetalinger med ekstra gebyrer og renter, som nemt kan udmunde i en tyngende gældspiral.

Færre krav til dig

Da lånebeløbet befinder sig indenfor en mindre størrelsesorden, kræver låneudbyderen ikke ligeså meget af dig og din privatøkonomi, som hvis du optager et større lån.

Ulemper

Et mobillån er måske ikke den ideelle løsning til dig, der ønsker et større lånebeløb til en lav rente og med en lang løbetid. Her vil et almindeligt forbrugslån være et bedre valg.

Mobillån er derfor, mest af alt, en oplagt mulighed, når du vil dække et mindre pengebehov nu og her.

Find det billigste mobillån

Hos Moneylender har vi gjort det nemt og overskueligt for dig at finde nogle af de billigste mobillån i dag.

Her får du en bred oversigt over udbydere af mobillån, du nemt og bekvemt kan sammenligne baseret på:

 1. Lånebeløb:
  Udbyderens nedre og øvre beløbsgrænse. Mobillån har ofte en beløbsgrænse fra 100 – 20.000 kroner.
 2. Løbetid:
  Hvor lang/kort en periode, du skal afdrage på mobillånet.
 3. Pris:
  Renten og ÅOP (Årlige omkostninger i Procent) på lånet.
 4. Udbetalingstid:
  Hvornår du kan forvente at modtage pengene på din konto.

Vores sammenligningstjeneste gør det mere overskueligt for dig at finde mobillån, som passer bedst til dine behov.

En anden online sammenligningsportal for finansielle løsninger er Fairlån.dk. Fairlån hjælper dig med at finde mobillån ved hurtigt at give dig det overblik, du måske har brug for, inden du ansøger.

Ofte stillede spørgsmål om mobillån

Hvad er mobillån?

Mobillån er et mindre lånebeløb, der i sin tid foregik via SMS. I dag forgår de såkaldte mobillån på nettet, hvilket vil sige, at du ikke længere behøver at ansøge ved at sende en SMS. Du kan dog tilgå den online låneansøgning direkte fra din mobil, hvorfor der stadig er tale om mobillån på markedet i dag. Læs mere om online lån her.

Hvordan låner jeg via mobilen?

I dag låner du via din mobil ved at gå ind på udbyderens hjemmeside via din mobils browser og udfylde en online låneansøgning. Du kan både ansøge via mobildata og wi-fi. Find og ansøg om mobillån her.

Hvor finder jeg mobillån?

Du finder mobillån via online sammenligningstjenester som Moneylender. Her får du vist et bredt udvalg af lån, du kan ansøge om direkte fra din mobil. Se låneudvalget her.

Hvad koster et mobillån?

Et mobillån koster som regel mere end et stort forbrugslån, når du kigger på renten og ÅOP. Det skyldes, at lånebeløbet er småt og løbetiden kort. Dog bør du ikke sammenligne ÅOP’en på mobillån med store forbrugslån, da dette vil være misvisende. Vil du sammenligne forbrugslån, kan du gøre det her.

Moneylender > Mobillån – Vi guider dig

Nyheder