Billån med og uden udbetaling

Vi arbejder på at indhente priser hos flere danske låneudbydere, men i første omgang kan vi henvise til Bank Norwegian, der i øjeblikket tilbyder billån op til 400.000 kr. uden udbetaling til en rente fra 8,99%:

Få et billån uden udbetaling op til 400.000 kr. hos Bank Norwegian

Ansøg om et billån hos Bank Norwegian her

Den vigtigste faktor i valget af bil, er som oftest prisen på bilen. De fleste bruger lang tid på at sammenligne prisen på den bil, man ønsker at købe, men når bilen så er valgt, hører den sunde fornuft desværre oftest op!

  1. Vælger du at optage et billån på eksempelvis 200.000 i banken, er forskellen på det dyreste og det billigste lån på hele 110.000 kroner!

Når det kommer til valg af billån, skal man kigge sig godt for og ikke stirre sig blind på renten eller den månedlige ydelse, men i stedet kigge på ÅOP (læs mere om ÅOP længere nede i artiklen). Der kan være tusindvis af kroner at spare årligt ved at bruge lidt tid på at sammenligne billån fra forskellige udbydere. Sørg derfor for at bruge den tid, det tager, for at finde det billigste billån. Billån tilbydes af både banker, realkreditinstitutter og bilforhandlere.

Læs om forskellen på udbyderne af billån:

Billån i banken

Vælger du at optage et billån gennem banken, så er det bestemt værd at bruge lidt tid på at sammenligne priser (ÅOP) bankerne imellem.

Forskellen, på det dyreste og det billigste billån er så stor, at du kan købe en ekstra lille bil for det, som du sparer ved at tage det billige billån. Hvis du f.eks. tager et billån i banken på 250.000 kroner med en egenudbetaling på 50.000 kroner, vil du komme til at betale 350.800 kroner tilbage over 7 år med det dyreste billån.

Du vil altså samlet set betale 150.800 kroner i rente og diverse omkostninger for at låne 200.000 kroner. Tager du derimod det billigste billån, som er hos Dragsholm Sparekasse, slipper du med kun at betale 40.008 i omkostninger. Differencen er altså på hele 110.000 kroner på det dyreste og det billigste billån.

Billån i realkreditinstituttet

Har du ejerbolig med friværdi, kan billånet finansieres billigt gennem realkreditinstituttet. Nordeas regneeksempel viser, at et F1 lån med sikkerhed i boligen og med variabel rente samt 7 års afbetalingstid kan få ÅOP ned på bare 2,9 procent.

Da der er omkostninger forbundet med at optage sådan et lån, vil det bedst kunne svare sig, hvis det er en bil i den lidt dyrere ende af skalaen. Man skal ligeledes være opmærksom på, at renten er variabel, og den kan derfor stige (lige så vel som den kan falde!).

Finansiel rådgiver, Kim Valentin, udtaler, at det kræver disciplin og omtanke at tage et billån med sikkerhed i huset. Man skal regne ind, hvor meget bilen taber i værdi, så man ikke skylder mere, end bilen er værd. Kim Valentin opfordrer derfor førstegangs-købere til at købe en så billig en bil, at de kan betale den kontant uden at låne. De penge, som man så sparer i rente og diverse udgifter, kan bruges til at købe den næste bil, osv. Over et helt liv vil man dermed have sparet en halv million kroner, bare i låneomkostninger, afslutter han.

Billån hos bilforhandler

Billån uden udbetalingStort set alle bilforhandlere tilbyder bilfinansiering nu til dags, men man skal have in mente, at bilforhandleren er en sælger, der skal opnå en fortjeneste. Umiddelbart kan det synes lige så billigt at optage billånet hos bilforhandleren som hos banken, men kig nøje efter! Selv om bilforhandlerne har lave renter på deres billån, vil stiftelsesomkostningerne typisk være noget højere.

I Danmark alene blev der sidste år solgt 170.000 nye biler og 540.000 brugte biler – ca. 70.000 af disse biler blev finansieret af lån hos bilforhandlerne. Bilforhandlere har typisk ikke den store fortjeneste ved at sælge en bil, og derfor vil de forsøge at overtale kunden til at optage billånet gennem dem, og dermed score en ekstra fortjeneste på formidling af lånet.

Bilforhandleren modtager provision for hvert billån, han formidler, og derudover vil han typisk lægge 2 – 6.000 kr. oven i købet. Stiftelsesomkostningerne er IKKE fradragsberettigede, hvormed det “billige” billån hos forhandleren kan gå hen og blive dyrere end et tilsvarende banklån. Gå derfor i forhandling med bilforhandleren og sammenlign billånets ÅOP med eksempelvis et billån gennem banken.

Stiller man, som kunde, ingen spørgsmål ved prisen og omkostningerne på lånet, kan det altså hurtigt blive for dyrt!

Hav en god forsikring af din bil

Din bil repræsenterer en meget stor værdi, og naturligvis skal den være godt forsikret. Mange betaler bare alt for meget for deres bilforsikring – uden at få ekstra ud af det.

Det er en skidt ide – men det kan der gøres noget ved!

Ved du, at du helt uforpligtende kan få et forrygende godt tilbud på din bilforsikring, uden det koster dig en krone eller mange minutter af din tid?

Sammenlign ÅOP

ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent”, der, på baggrund af stiftelsesomkostninger, gebyrer og renter, beregner, hvor dyrt lånet samlet set er. Med ÅOP ved hånden er det derfor enkelt og hurtigt at sammenligne lån fra flere låneudbydere. Er ÅOP høj, men renten lav, så er det typisk fordi, at stiftelsen og gebyrerne gør lånet dyrt trods en lav rente. ÅOP vil typisk være højere jo mindre lånebeløbet er, og omvendt vil ÅOP være mindre, hvis lånebeløbet er stort. Gebyrer på et billån har den ulempe, at de, modsat renter, ikke kan trækkes fra i skat. Men man skal altid huske, at gebyrerne som udgangspunkt, kan forhandles ned.

Renter på billån

Renten på et autolån er altså mere favorabel end renten på f.eks. et forbrugslån, da der bliver stillet sikkerhed i form af bilen, motorcyklen eller campingvognen. Renten på bilfinansiering kan svinge en del alt efter udbyder og din økonomiske situation. Husk på, at renteudgifterne på dit lån til bil er fradragsberettigede, og de bliver automatisk indberettet til SKAT af lånudbyderen.

Når det kommer til bilfinansiering, er løbetiden på helt op til 120 måneder, men dette gælder oftest kun nye biler. Løbetiden på brugte biler ligger typisk på mellem 60-72 måneder, men det bliver som regel aftalt individuelt på baggrund af bilens alder, bilens handelsværdi samt din eventuelle udbetaling.

Krav for at låne til bil

Billån med og uden udbetalingFor at du kan komme i betragtning til et billån, har låneudbyderne følgende krav:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du må ikke være registreret i RKI

OBS: Hvis du går hen og sælger bilen på et tidspunkt, vil låneudbyderen typisk kræve billånet indfriet. Et billån omfatter stort set alle slags køretøjer inklusiv campingvogne.

 

Hav følgende in mente:

Når du skal på lånemarkedet for at købe ny bil, kan du med fordel have nedenstående punkter in mente:

  1. Gå efter et billån på maskimalt 6-8 år, så afbetalingen på bilen svarer til værditabet.
  2. Ekstra udstyr, lave månedlige ydelser eller nedslag i prisen gør ikke nødvendigvis billånet billigere. Brug ÅOP til at sammenligne de forskellige lån.
  3. Indhent tilbud fra både banken, forhandleren og eventuelt kreditforeningen.
  4. Forsøg altid at forhandle om renten, gebyrerne og stiftelsesomkostningerne, uanset om du sidder i banken eller hos forhandleren.
  5. Visse låneudbydere stiller krav til bilens alder, købers alder, bilens energimærkning m.m.
  6. Undersøg om du evt. kan låne billigt gennem din fagforening eller dit arbejde.
  7. Overvej om du bør spare op til bilen i stedet for at låne.

Billån uden udbetaling

Billån uden udbetaling er den perfekte løsning, til dem som ikke har mulighed for at finde til udbetalingen af bilen. Hvis du vælger at tage et billån uden udbetaling, går lånefirmaet ind og tager pant i bilen for at få sikkerhed for deres penge. Ved billån uden udbetaling, skal du dog også være opmærksom på, at renten er højere, end hvis du vælger at lægge udbetalingen.

Derudover skal du være opmærksom på, at lånefirmaet kræver, at bilen bliver kaskoforsikret, samt at det ligeledes er et krav, som nævnt tidligere, at du ikke må være registreret i RKI (Experian). Indtast dine oplysninger neden for og find markedets billigste udbydere af billån uden udbetaling.

Få et billån uden udbetaling op til 400.000 kr. hos Bank Norwegian

kr.
kr.
år