Det bør du være opmærksom på, når du køber andelsbolig

Det bør du være opmærksom på, når du køber andelsbolig

Drømmer du om at investere i en andelsbolig? Så er du landet det helt rette sted. Boligmarkedet har nemlig taget lidt af en drejning i takt med pandemien, der har resulteret i, at boligpriserne er steget markant. Det gælder både almindelige ejerboliger samt andelsboliger.

I den forbindelse er der mange ting, du bør forholde dig til, når du skal ud at finde den perfekte andelsbolig. Udover den lange og intense jagt, der ofte venter forude, er det vigtigt, du nøje overvejer dine lånemuligheder i forbindelse med købet. Dem skal vi heldigvis se meget mere på nedenfor.

Hvor skal jeg starte?

Inden du finder en andelsbolig, er det vigtigt, du starter med at kigge på din økonomi. Din økonomi er nemlig afgørende for, hvor mange penge du sidenhen har til at investere i en andelsbolig. I den forbindelse anbefaler vi, at du lægger et budget.

Du har mulighed for at få et gratis budgetskema hos os, som ikke tager dig mere end fem minutter at udfylde. Uanset hvordan og hvorledes, kan du bruge dit budget til at styre din økonomi og derigennem få et overblik over, hvordan dit rådighedsbeløb ser ud. Herigennem ved du nemlig, hvor meget du har råd til at betale månedsvis. 

Når du har fået et overblik over din økonomi og dit rådighedsbeløb, er målet derefter at finde det rette lån. Det er nemlig de færreste, der kommer uden om at optage et lån ved større investeringer som for eksempel en andelsbolig. I den forbindelse skal du også se nærmere på de lånetyper, der findes på markedet.

Det bør du være opmærksom på, når du køber andelsbolig

Find det rette lån

Næste skridt er at kigge nærmere på de forskellige lånetyper, der findes på markedet. Som du måske har bemærket, kan lånemarkedet generelt være lidt af en jungle at finde rundt i. Når du skal finde det rette lån i forbindelse med dit køb af en andelsbolig, er der derfor flere parametre, du skal have for øje. 

Heriblandt er det især vigtigt, du har fokus på ÅOP og renter. ÅOP er de årlige omkostninger i procent, som indikerer, hvor meget det vil koste dig at optage et lån. Her indgår nemlig både renter og alle omkostninger. Derudover er det en god idé at kontakte flere låneudbydere, så du kan sammenligne de forskellige tilbud.

De fleste leder efter et billigt lån, hvilket du kan finde ved at sammenligne flere forskellige lånetilbud. Det giver dig således en større økonomisk fleksibilitet, end du for eksempel har mulighed for at få i en bank. Derudover slipper du for at stille ejendele til sikkerhed samt dokumentere for, hvad du vil bruge pengene til, når du låner online.

Når det kommer til et boligkøb, anbefaler vi, at du optager et boliglån. I kombination med et realkreditlån kan du herigennem finansiere 95 % af din drømmeboligs købesum for en andel inklusive øvrige omkostninger.

Inden du når så langt, får du et par tips med på vejen:

  • Det er vigtigt, du er opmærksom på, at renterne på et lån kan stige, uanset hvilken lånetype du ender med at vælge. 
  • Det er vigtigt, at du sørger for at lægge et grundigt budget, inden du optager et lån og køber en andelsbolig.
  • Sørg altid for at have øje på ÅOP, når du låner penge.
  • Sørg for at have en opsparing sideløbende med, at du låner penge.

Boliglån for begyndere

Står du i en situation, hvor du ikke har den store erfaring med lån – og især ikke boliglån – er det en god idé at være forberedt på, at det er en stor økonomisk investering. Dertil er det også vigtigt, du nøje har overvejet, hvor mange penge du reelt har brug for at låne, inden du vælger et lån.

Når du skal købe en andelsbolig, er det en fordel at vælge en billig bank eller pengeinstitut for at spare flest muligt penge. Her er renten variabel, og du får desuden en løbetid på helt op til 30 år.  
Moneylender > Det bør du være opmærksom på, når du køber andelsbolig