Basisbank er en dansk bank, som tilbyder en række af de mest almindelige bankprodukter samt flere typer af forbrugslån uden sikkerhed. Banken nyder en høj grad af kundetilfredshed og opererer med korte svar- og udbetalingstider. Banken er 100% digital. 

3.4
Rating
Anmeldt af Moneylender.dk
Kundeservice
4
Pris
3
Brugeroplevelse
3
Behandlingstid
4
Ekstra fordele
3

Basisbank produkter

Nyt product
Vurdering
Beløb 30.000 – 500.000 kr.
Løbetid 24 – 144 måneder
ÅOP 5.4 – 20.6 %
Udbetaling Mandag 8:00
  • 100% digital bank
  • Lån helt op til 500.000 kr.
  • Få pengene med det samme
Eksempel: Ved et samlet kreditbeløb på 80.000 kr. over 10 år, der tilbagebetales via Betalingsservice. Mdl. ydelse: 859 – 1.488 kr. Debitorrente: 4,95 – 19,95 % (variabel i lånets løbetid). ÅOP: 5,4 – 20,6 %. Løbetid 2 – 12 år. Samlede kreditomkostninger: 23.099 – 98.515 kr. Samlet tilbagebetaling: 103.099 – 178.515 kr. Stiftelsesomkostninger: 2%. Månedsgebyr: 0 kr. Max ÅOP 20,60 %.

Om Basisbank 

Basisbank er en dansk bank etableret i 2000 og har således mange års på bagen. Basisbank var den første internetbank i Danmark, som ikke var ejet af et pengeinstitut med filialer. Banken er flere gange blevet kåret som Årets Bank i kategorien Vækst, og har da også gang på gang formået at forbedre sine resultater.  

Basisbank tilbyder primært låne- og opsparingsprodukter til privatkunder. Blandt de lån, Basisbank tilbyder kan nævnes privatlån, samlelån, billån, kolonihavelån, rejselån og lån til ombygning. Af andre produkter kan nævnes betalingskort, lønkonto, pension, opsparing og investeringsdepot for handel med danske aktier. 

Bankens fokus er på kunderne, og banken arbejder løbende på at forbedre sine services og tilbyde attraktive løsninger til kunderne. Banken har hovedsæde i Brøndby men tilbyder sine digitale services til kunder over hele landet. 

Opsummering af Basisbank anmeldelse  

Basisbank har en høj karakter på Trustpilot, og på trods af den begrænsede åbningstid for henvendelser udtrykker mange kunder tilfredshed med service og hurtighed. Banken tilbyder forbrugslån på op til 500.000 kr. og tillader kunderne selv at sammensætte deres lån ud fra løbetid og lånebeløb. Det er let at ansøge om et lån og både den korte svartid og udbetalingstid trækker op i den samlede vurdering. Når det gælder priser, ligger banken på linje med mange af konkurrenterne. 


Anmeldelse af Basisbank kundeservice

Banken får på Trustpilot en høj karakter på fire ud af fem stjerner og lægger sig dermed i den høje ende af skalaen. Kunderne udviser stor tilfredshed med service og hurtighed, mens enkelte klager over langsommelighed og høje gebyrer. Åbningstiden for henvendelser lader noget tilbage at ønske med kun to timer åbent i hverdagen og lukket i weekenden. 


Priser og tilbud hos Basisbank

Basisbank tilbyder forbrugslån uden sikkerhed på op til 500.000 kr., og i bankens låneberegner kan man let få et overblik over, hvilke renter og kreditomkostninger der er forbundet med lånet, ligesom det også er muligt selv at bestemme, hvor lang tid man vil afdrage på lånet. Når det gælder priser, matcher banken det generelle lånemarked fint, og den adskiller sig således ikke nævneværdigt fra konkurrenterne. 


Vurdering af online brugervenlighed

Basisbank er kendetegnet ved en høj grad af brugervenlighed, og det er således let at navigere på hjemmesiden og finde de produkter, man er interesseret i. Låneprocessen er meget overskuelig og foregår ved få klik, hvorefter man hurtigt får svar på sin ansøgning. Godkendes ansøgningen, udbetales pengene efter kort tid til låntagers Nemkonto. 


Anmeldelse af Basisbanks ekspeditionstid

Hos Basisbank lægger man vægt på hurtig ekspeditionstid, da man ved, at mange kunder finder det vigtigt at kunne låne penge hurtigt. Derfor opererer banken med kun få timers svartid på låneansøgninger og lige sådan med udbetaling af pengene, hvis man godkendes til lånet. Dermed placerer banken sig blandt de hurtigste, når det gælder forbrugslån. 


Vurdering af andre fordele

Hos Basisbank har man den fordel, at man på et hvilket som helst tidspunkt kan vælge at betale sit lån ud, hvis man får mulighed for det. Herudover er det muligt at optage et samlelån, hvor flere mindre lån samles til et større. Endelig kan du bruge Basisbank som universalbank, hvor du kan have din lønkonto, opsparing samt betalingskort. 


Basisbank Låneberegner
30.000 kr. 500.000 kr.
24 måneder 144 måneder
5.4 % 20.6 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling


Basisbank Samlelån

Beløb30.000 – 500.000 kr.
Løbetid24 – 144 måneder
Rente4.95 – 19.95 %
ÅOP5.4 – 20.6 %
Alder18 år

Fordele ved Basisbank

  • Lån helt op til 500.000 kr. uden sikkerhed  
  • Hurtig svartid på låneansøgning og hurtig udbetaling 
  • Mulighed for at indfri dit lån før tid

Ulemper ved Basisbank


Anmeldelse af Basisbank kundeservice

På hjemmesiden gemmer kundeservicesektionen sig under Menu i hovedmenuen. Her finder man kontaktoplysninger samt svar på de mest relevante spørgsmål, kunderne måtte have omkring bankens produkter, og her kan man i mange tilfælde spare en opringning til banken, hvis man er i tvivl om noget. 

Basisbank har hele fire ud af fem stjerner på Trustpilot, og så meget som 71% mener, at banken er fremragende. Blandt de positive tilkendegivelser fremhæves, at det er hurtigt, nemt og effektivt at være kunde, mens en del mindre tilfredse kunder påpeger langsommelighed og mange gebyrer. Banken svarer ikke på kommentarer på Trustpilot, hvilket trækker ned i den samlede vurdering, for netop det at være i øjenhøjde med kunderne og anerkende deres ris og ros er noget, der ligger mange konkurrenter på sinde. 

Basisbank har meget begrænsede åbningstider for kundehenvendelser og har således kun åbent to timer hver dag samt lukket i weekenden. Her er der plads til forbedring, for ikke alle kunder har mulighed for at kontakte banken inden for dette snævre tidsrum. Det er dog muligt at sende en e-mail til banken, men da må man være forberedt på lidt ventetid i forhold til svar. 

Info om Basisbank

BankBasisbank
AdressePark Allé 295, 2605 Brøndby
Emailkontakt@basisbank.dk
Telefon70 22 09 29

Åbningstider for kundeservice

Mandag10:00 – 12:00
Tirsdag10:00 – 12:00
Onsdag10:00 – 12:00
Torsdag10:00 – 12:00
Fredag10:00 – 12:00
LørdagLukket
SøndagLukket

Priser og tilbud hos Basisbank

Hos Basisbank kan du låne fra 30.000 kr. og helt op til 500.000 kr. uden at stille sikkerhed i bolig, bil eller andre værdier, hvilket kan være en fordel, hvis man ikke ejer noget, man kan stille sikkerhed i. Lån uden sikkerhed er noget, mange konkurrenter tilbyder, og Basisbank ønsker derfor også at tilbyde sine kunder denne type lån. 

Hvad det koster at tage et lån hos Basisbank afhænger dels af beløbet, man ønsker at låne, men også hvor lang tid, man ønsker at afdrage lånet over. Således svinger den variable rente mellem 4,95% og 15,95% afhængig af forholdene omkring det enkelte lån. 

Også ÅOP, som dækker over Årlige Omkostninger i Procent, kan variere, men her er der ved lov fastsat et loft, der siger at ÅOP højst må være 25%. Ligesom de fleste af konkurrenterne opkræver man hos Basisbank også forskellige gebyrer, og her ligger banken på linje med de øvrige aktører på lånemarkedet. Et lån hos Basisbank er således ikke blandt det, man normalt forstår ved et billigt lån

I den letanvendelige låneberegner kan man hurtigt og nemt få et overblik over, hvad det koster at låne. Her indstiller man beregneren ud fra, hvor meget man ønsker at låne, samt hvor lang tid man ønsker at afdrage lånet over. Her er det relevant på forhånd at have et overblik over, hvor meget man har råd til at afdrage hver måned og lade det være afgørende for løbetiden. 


Krav for at låne hos Basisbank: 

  • Du skal være over 18 år 
  • Du skal være bosiddende i Danmark 
  • Du skal have en fast indtægt
  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret 

Vurdering af online brugervenlighed

Hjemmesiden er opbygget i et enkelt design og med en meget overskuelig hovedmenu, som indeholder de vigtigste produkter. Siden indeholder en del information om de forskellige typer af lån, og således er der god mulighed for at orientere sig, inden man eventuelt vælger at ansøge om et lån.  

Låneberegneren angiver alle omkostninger omkring det enkelte lån, herunder variabel rente, ÅOP, samlede kreditomkostninger og det månedlige afdragsbeløb. Dermed er det let og overskueligt at se, hvad det koster at tage et lån hos Basisbank. 

Banken er som nævnt 100% digital, og som kunde styrer man selv sine bankforretninger gennem netbanken, som der er en tydelig genvej til på forsiden og alle undersider. I netbanken kan man som kunde let ordne alt fra pengeoverførsler til aktiedepot og opsparing, og man sparer derfor turen til en fysisk bank. 


Anmeldelse af Basisbanks ekspeditionstid

I og med at Basisbank er en internetbaseret bank og altså ikke har fysiske filialer, foregår også låneansøgningen og behandlingen digitalt. Med få klik kan man, efter at have beregnet sit lån, ansøge, og netop den nemme ansøgningsproces er noget, mange låntagere i dag lægger vægt på, når man skal låne penge, da der ofte er tale om en situation, hvor man har brug for pengene hurtigt. 

Basisbank er en af de hurtigste, når det gælder svartid på låneansøgning, og allerede indenfor få timer fra man har trykket på knappen, ligger der svar i indbakken på, om man er blevet godkendt til sit lån. I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt for banken at indhente yderligere oplysninger, og da vil processen tage lidt længere tid. Hvis du har de relevante dokumenter klar, når du ansøger, kan du gøre dit til, at ansøgningsprocessen forløber så hurtigt, som muligt. 

Hvis man får godkendt sin låneansøgning, er der, også når det gælder udbetaling af lånet, hurtig udrykning, for her vil pengene stå på din konto allerede få timer efter, du har underskrevet låneaftalen. Dette er væsentligt hurtigere end mange konkurrenter, og netop derfor er det lige før, Basisbanks lån kan konkurrere med de meget hurtige kviklån


Vurdering af andre fordele

Hos Basisbank kan du, når som helst du måtte ønske det, vælge at indfri dit lån og altså afvikle det og gøre dig gældfri. Denne mulighed kan gøre sig gældende i det tilfælde, at du eksempelvis arver en sum eller får penge tilbage i skat. Da kan du spare renter og andre omkostninger ved at betale lånet ud før tid. 

Både som ny og eksisterende kunde i Basisbank har man mulighed for at benytte sig af det, der kaldes et samlelån. I et samlelån kan man samle flere mindre lån til ét større, og det kan der være flere fordele ved. Dels er løbetiden oftest længere og renten lavere, og hertil kommer, at det med kun ét lån i stedet for måske en hel håndfuld kan være lettere at holde styr på sin økonomi og på at få betalt lånet tilbage til tiden. 

De senere år er mange nye investorer kommet ind på aktiemarkedet, og også hos Basisbank er der mulighed for at købe og sælge aktier, dog kun danske. Man handler selv fra sit depot uden at skulle kontakte en mægler eller andre for at handle. 


Andre informationer om Basisbank 

Basisbank fungerer som en almindelig bank, hvor du kan have din lønkonto, opsparingskonto og konti med tilknyttede betalingskort. Banken tilbyder både Mastercard Debit og Visa-Dankort, hvilket vil være nok til at dække de fleste danskeres behov. 

Herudover tilbyder banken en handelsplatform, hvor der kan handles danske aktier, obligationer og investeringsforeninger. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at handle udenlandske værdipapirer og ej heller at flytte et depot fra en anden handelsplatform til Basisbanks. 

Basisbank ønsker at bakke op om lokalsamfundene og at støtte lokale talenter, og banken sponserer derfor blandt andre Nykøbing Falster Håndbold og deres kvindehold.


Konklusion på Basisbank anmeldelse 

Alt i alt er Basisbank en ganske fin bank, man som potentiel kunde kan være tryg ved at benytte. De mange produkter både inden for almindelige bankanliggender samt de forskellige lånemuligheder gør banken attraktiv, netop fordi man med Basisbank kun behøver én bank og dermed ikke behøver at have sin lønkonto i én bank og at låne penge i en anden. 

Forbrugslån er aldrig billige, heller ikke hos Basisbank, men på dette område adskiller banken sig ikke nævneværdigt fra konkurrenterne, når det gælder priser og vilkår. Man bør dog som låntager altid undersøge vilkårene grundigt og indhente priser flere steder, inden man vælger at acceptere et lånetilbud og optage et lån.