Kassekredit på 5 minutter
Alternativet til et lån

Alle
0 kr.
Alle
år

Få en kassekredit i dag

Opdateret:

En kassekredit kan være et godt alternativ til at låne penge. I øjeblikket findes der en række låneudbydere, der tilbyder oprettelse af kassekredit som et alternativ til lånet.

I takt med at interessen for kassekredit stiger, vil du opleve, at flere låneudbydere kommer til at tilbyde denne mulighed.

Værd at vide om kassekredit

For nogle mennesker vil det være bedst at få kredit gennem et traditionelt lån, hvor det for andre giver mere mening med en kassekredit. Ved et lån kender du til, hvor meget der skal afdrages hver måned, i forhold til hvad du har lånt. Hvor du derimod ved en kassekredit kan vente med at afdrage til, at kreditten er over det maksimale tilladte beløb.

En kassekredit er en af de mere fleksible måder at låne penge på. Kassekredit er en form for lån i et pengeinstitut, f.eks. en bank, hvor du som kunde kan have et ekstra rådighedsbeløb, selvom der ikke skulle være flere penge på din konto. Altså du kan hæve flere penge fra kontoen, end hvad der rent faktisk er. Så kontoen vil stå i en negativ balance, men indenfor den aftalte kreditramme.

Selve kassekreditten er afhængig af de forskellige lån man tager, og de afbetalinger man har på en kassekredit.

Den helt store fordel ved en kassekredit er, at det er så en fleksibel løsning. Især hvis man står i en stram økonomisk situation, er det en fin løsning, da man allerede et godkendt til et lån på forhånd. I tilfælde af, at man skulle få nogle uventede regninger ind ad døren, så kan man trække på kassekreditten med det samme, hvor det vil tage længere tid med en traditionelt lån, da man først skal ansøge, samtidig med man har en risiko for at blive afvist.

En af de vigtigste ting, når man er på vej til at låne penge eller allerede har lån, er at have styr på sin økonomi og kunne forvalte sine penge fornuftigt – det kan du alt sammen læse mere om i denne artikel fra Bornholds Tidende.

Oprettelse og gebyrer

Ved opstart kan kassekreditten koste op til et par tusinde for at oprette en aftale, hvilket gør oprettelsen en anelse dyr. Sammenlignet med oprettelsen af et kreditkort, er oprettelsen her typisk gratis.

Når du skal have oprettet en kassekredit er det vigtigt, at du holder øje med gebyrerne (se hvilke regler, der gælder for gebyrer på Forbrug.dk), hvorfor det er en rigtig god idé at undersøge markedet grundigt. Der kan være stor forskel i prisen på oprettelsen, hvor det nogle steder næsten er helt gratis og andre steder som sagt næsten kan løbe op i 2.000-3.000 kr. bare for at oprette en aftale.

I Danmark har ca. 40 procent en kassekredit, selvom de fleste slet ikke bruger den. Så undgå at betale for meget.

Hvor stor kassekredit kan jeg få?

Med en kassekredit kan der køre renter på månedlig basis, sådan så at dit udestående på kassekreditten stiger som resultat af kun renter. Derfor et det vigtigt, at du løbende får afdraget, hvis du tager eller har en kassekredit.

Størrelsen på kassekredit er relativ forskellig afhængig af hvad banker og udbydere kan tilbyde. Det kan være en god idé at tage en kassekredit, hvis du er typen, som en gang i mellem kommer til at lave overtræk på kontoen. For så har du stadig penge fra kassekreditten, i tilfælde af du ikke flere penge har. Det kunne f.eks. være smart, når man nærmer sig den sidste del af måneden, og pengepungen er ved at løbe tør.

Prisen på hvad det koster at lave overtræk på en kassekredit kan også variere lidt, hvorfor det er vigtigt du holder øje med det. Nogle steder er det lidt dyrere end andre, og du vil helst gerne undgå at betale mere end nødvendigt. Så husk at undersøge de forskellige steder og udbydere, inden du vælger kassekredit.

Kassekredit i et firma

Kassekreditten kan defineres som en ekstra portion penge, som kan hjælpe firmaer i tider, hvor der er forskel i kontantbeholdningen, hvor kassekreditten vil udjævne den forskel, der må være.

En kassekredit går under den kortfristede gæld, hvor den grundet sin store fleksibilitet, hjælper især firmaer med de løbende indbetalinger og udbetalinger de må have.

Kassekreditten bruges som udgangspunkt til de kortsigtede investeringer, men fungerer også som en langsigtet finansiering, grundet det sjældent sker, at firmaerne får betalt kassekreditten helt ud. Så selvom en kassekredit går under den kortfristede gæld, vil man også kunne se på den som en del af den langsigtede.

Kassekredit i forhold til forbrugslån

En kassekredit fungerer lidt ligesom et forbrugslån, du låner, hvor du ikke skal stille den store sikkerhed, for hvad du skal bruge pengene til. Forskellen er dog, at man ved forbrugslån kun skal betale renter af det brugte beløb på kreditten én gang i kvartalet. Du har så mulighed for løbende at øge kreditten til det maksimale, som du har aftalt med banken, eller det pengeinstitut du har din kassekredit ved.

Hvad skal der til for at få en kassekredit?

Det er meget nemt at ansøge om en kassekredit, og det kræver ikke særlig meget. For at finde den mest optimale kassekredit skal du:

  • Sørge for at søge hos flere udbydere. Da du i Danmark kvit og frit kan søge flere steder på samme tid, bør du også det. Ved at have flere muligheder åbne, vil du i sidste ende også ende med den mest optimale kassekredit.
  • Være bosat i Danmark med en fast bopæl og arbejdstilladelse. Det kræver dog ikke, at du er i arbejde.
  • Skal være myndig, så du skal være mindst 18 år for at søge.

Kassekredit online

På nettet finder du et stort overblik over udbydere, så du i sidste ende kan finde frem til en kassekredit, som passer bedst til dig – og det er både sikkert og nemt. Samtlige lån udbetales til din Nem konto, hvorfor det er vigtigt, at du har et NemID for at ansøge. Viser det sig, at du skulle fortryde lånet, så er det således, at der i Danmark er 14 dages fortrydelsesret på alle lån.

Udbetaling

Ud fra hvert et lån er det nemt at se, hvor hurtig udbetalingen sker. Ligesom ved forbrugslån bliver størstedelen af kassekredit udbetalt samme dag eller dagen efter, hvor godkendelsen af lånet sker.