Her er et af de bedste kreditkort –
Bank Norwegian til dig!

KREDITKORT

Bedste kreditkort

Få et VISA kreditkort med op til 100.000 kr. i kredit via Bank Norwegian. Lån penge hurtigt hos Bank Norwegian – det er nemt at ansøge, og du får svar med det samme.


Fordele med et VISA kreditkort fra Bank Norwegian

 • Op til 20% CashPoint-optjening hos Norwegian
 • 1% CashPoint-optjening på alle varekøb – du sparer op til din næste ferierejse hele året!

I tillæg får du blandt andet:

 • Gebyrfri brug på alle varekøb i både ind- og udland
 • Op til 100.000 kr. i kredit
 • Ingen afgift ved kontanthævning i DK eller udlandet

Andre fordele med kreditkortet:

 • Vælg din egen PIN-kode
 • Betal kontaktløst der hvor det understøttes

Brug kreditkort i stedet for et lån?

Hvis du trækker for eksempel 15.000 kr. og afvikles som et lån med en løbetid på 12 måneder, udgør de samlede omkostninger: 1.673 kr. ÅOP er 21,93% og det samlede tilbagebetalte beløb er: 16.673 kr.

Stort set alle danskere har en eller anden form for betalingskort (se regler for betalingskort og kontanter på Forbrug.dk), hvad enten det er et kreditkort eller et debetkort. I denne guide vil vi gøre dig klogere på fordele og ulemper ved de forskellige betalingskort. Vi vil ligeledes give dig gode råd omkring, hvordan du bedst undgår svindel, og hvad du gør i tilfælde af svindel med dit betalingskort.

Debetkort

Et debetkort er kendetegnet ved, at købsbeløbet trækkes umiddelbart efter købet, og inden for debetkort genren findes de såkaldte saldokontrolkort. Med saldokontrol er det kun muligt at foretage et køb, hvis du har penge nok på din konto til at dække købsbeløbet. Visa Electron, MasterCard debet og Maestro er alle eksempler på saldokontrolkort.

Kreditkort

Hvad er et kreditkort? Et kreditkort er, modsat et debetkort, et betalingskort, hvor kortudsteder har givet kortbruger kredit. Størrelsen på kreditten afhænger af dine økonomiske forhold, og beløbene for dine varekøb trækkes først efter en aftalt kreditperiode, hvilket kan være op til 45 dage senere.

Bedste kreditkort?

Det er ikke nemt at svare på, hvilket kreditkort er det bedste. Det kreditkort som er fordelagtigt for én person, er måske knap så fordelagtigt for en anden. Rejser man meget, så er én type kreditkort det bedste, hvorimod en anden type kreditkort er det bedste, hvis man foretager størstedelen af sine indkøb her i landet.

Det bedste svar på, hvilket kreditkort er det bedste, får du ved at læse om de forskellige typer kreditkort og debetkort nedenfor. Når du har gennemlæst nedenstående, vil du selv kunne svare på, om det bedste kreditkort er det ene eller det andet.

Kreditkort og debetkort typer

Nu hvor vi kender forskellen mellem kreditkort og debetkort, skal vi kigge nærmere på, hvad der findes af forskellige typer. De mest kendte typer er Dankort, Visa/Dankort, Mastercard, Visa Electron, Diners Club, American Express og Banknorwegian.

Dankort

Er Dankort et kreditkort? Nej, Dankort er et debetkort og et af de mest udbredte betalingskort i Danmark. Dankort kan kun bruges i Danmark, og du kan hæve op til 2.000 kr. om dagen fra pengeautomater. Mange banker er dog gået over til kun at udstede Visa/Dankort, som du kan læse mere om nedenfor.

Visa/Dankort

Er Visa/Dankort et kreditkort? Nej Visa/Dankort er ikke et kreditkort, som mange fejlagtigt tror. Visa/Dankort er 2 debetkort samlet i ét, forstået på den måde at i Danmark vil kortet fungere som et Dankort, og i udlandet vil det fungere som et internationalt betalingskort, Visa.

2016-11-01_15-50-43

Med et Visa/Dankort kan du altså hæve i automater og betale i butikker i hele verden. Benytter du kortet i udlandet, skal du være opmærksom på, at der oftest vil være en kontanthævningsgrænse på 2.000 kr. i døgnet. Løbende over en hel måned vil der oftest være en grænse på 25.000 kr. i udlandet, som både omfatter kontanter og varekøb.

OBS: Visa/Dankort kan stort set bruges over alt i verden, men du kan dog blive udsat for, at en butik vil afvise at tage imod betaling med kortet. Det kan enten være fordi, at de skal betale en gebyrsats, eller blot fordi at de ikke har en aftale om at tage imod det.

Det er derfor altid en god ide også at medbringe et Mastercard som supplement. Læs meget mere om Mastercard nedenfor.

Mastercard

Er Mastercard et kreditkort. Ja, Mastercard er et kreditkort og faktisk det mest accepterede kreditkort i hele verden. Udover at du oftest får op til 45 dages rentefri kredit, kan der knyttes en lang række fordele til kortet, som især er fordelagtige ved rejseaktivitet. Der kan blandt andet tilknyttes rejseforsikring, ulykkesforsikring, dækning af selvrisiko, rabat på billeje, rabat på ferieboliger, rabat på hotelværelser, optjening af rejsepoint hos SAS osv.

Mastercard kreditkort

At få adgang til disse fordele kan dog have nogle omkostninger. Det er ikke altid, at der vil være et årligt Mastercard gebyr, men der vil altid være gebyrer eller omkostninger forbundet ved at betale med Mastercard. Gebyret er en procentdel af det beløb, du køber for, og gebyret svinger fra land til land.

Med et Mastercard vil du kunne hæve fra 3.000 og op til 10.000 kr. i døgnet i hele verden. Du vil kunne købe for mellem 20.000 og op til 250.000 kr. pr. måned i butikker i hele verden.

Læs også: Sammenligningstjenester for kviklån kan være vejen til overblik (ekstern kilde)

Bank Norwegian Visa kreditkort

Bank Norwegian Visa kreditkort er et af markedets bedste kreditkort. Kortet bestilles online, og ansøgningsprocessen er utrolig nem og hurtig. Bank Norwegian kreditkortet er et såkaldt komplet kreditkort, og du behøver således ikke andre kreditkort, hvis du f.eks. skal ud at rejse. Med Bank Norwegian kreditkortet kommer der et hav af fordele:

 • Ingen årsafgift
 • Alle varekøb er gebyrfrie i både indland som i udland
 • Ingen gebyrer på kontanthævninger i hverken indland eller udland
 • Op til 100.000 kr. i kredit
 • Du optjener CashPoints ved hvert køb
card-contactless-dk

Hvis du benytter dit Bank Norwegian kort, hver gang du handler, vil du kunne optjene mange points i løbet af et år. Neden for er eksempler på hvor mange Cashpoints du optjener ved hvert køb, og som det ses, så er det utrolig fordelagtigt at bestille rejser hos flyselskabet Norwegian med kortet.

20 % af billetprisen i Cashpoints på Flex-billetter

5 % af billetprisen i Cashpoints på LowFare-billetter

1 % af købssummen på alle andre køb med Banknorwegian kortet

Dine optjente Cashpoints kan bruges på flyrejser, hvor 1 Cashpoint svarer til 1 krone (Norsk krone). Du kan finansiere rejsen helt eller delvist med dine Cashpoints.

Kontanthævninger i hæveautomat

Af sikkerhedsmæssige årsager er der en kontanthævningsgrænse på 5.000 kr. pr. 24 timer og i alt 15.000 kr. pr. uge. Befinder du dig i udlandet, kan du hæve 10.000 kr. pr. 24 timer og 30.000 kr. i alt pr. uge. Beløbsgrænsen kan ikke ændres, og det er helt normalt sammenlignet med andre kreditkort. Beløbsgrænsen er lavet for din skyld, i tilfælde af at du skulle blive udsat for kreditkortsvindel.

Fordele

Udover ovenstående åbenlyse fordele, så er fordelen ved Banknorwegian, at de kun stiller meget få og meget lempelige krav til dig som ansøger.

Grundlæggende er kravene:

Krav til:Du skal:
AlderVære fyldt 23 år
JobHave fast arbejde
BopælBo i Danmark
StatsborgerskabHave et dansk CPR-nummer
RKIIkke være RKI-registreret

Derudover foregår låneansøgningen online, hvilket er super nemt og hurtigt. Den korte og nemme ansøgningsproces afsluttes blot ved at underskrive med dit NemID.

Husk, at hvis du fortryder dit valg og ikke ønsker kortet, så har du 14 dages fortrydelsesret. Inden for 14 dage kan du altså blot kontakte Bank Norwegians kunderservice og bede dem om at annullere det.

Visa Electron

Er Visa Electron et kreditkort? Nej, Visa Electron er et debetkort med saldokontrol, som dermed ikke kan trækkes over. Visa Electron kan bruges som betalingskort i både Danmark og udlandet, det er dog ikke så udbredt som Visa/Dankort.

Diners Club

Er Diners Club et kreditkort? Ja, Diners Club er et kreditkort, som kan bruges over hele verden. Forskellen på Diners Club kreditkortet og mange andre kreditkort er, at de ikke har sat en øvre købsgrænse. Er du kreditværdig, kan du bare shoppe løs. Du kan endda vælge af at afdrage din kredit, hvis du ikke ønsker at betale hele beløbet, når det forfalder efter 42 dages rentefri kredit.

Diners Club kort kommer i forskellige versioner, hvor der kan være alt lige fra rejseulykkesforsikring til biludlejningsrabat gennem AVIS inkluderet.

Over 120.000 danskere har Diners Club kortet og på verdensplan, er der over 7 millioner ejere af kortet. Over 30.000 butikker og restauranter tager i mod Diners Club kreditkortet alene i Danmark.

american express

Er American Express et kreditkort? Ja, American Express er et kreditkort, som dog ikke længere tilbydes privatkunder. Er du selvstændig erhvervsdrivende med en omsætning over 5 millioner årligt, kan du ansøge om et American Express her.

Mobilepay vs. kreditkort

Der er ingen tvivl om, at Mobilepay bliver mere og mere brugt, og det fungerer upåklageligt. Faktisk har hele 3 millioner danskere downloadet Mobilepay appen, og fordelen er, at du altid har penge på dig i form af din telefon. Der er dog fysiske butikker såvel som internetbutikker, hvor et kreditkort er mere hensigtsmæssigt at benytte, og hvor det faktisk ikke er muligt at betale med Mobilepay.

Få kreditkort og 100.000 kr. i kredit, klik her Udenlandske butikker og udenlandske internetbutikker kan ikke tage Mobilepay, og skal du bestille en ferie på nettet, er det bedst at benytte eksempelvis et Mastercard, da det oftest inkluderer en rejseforsikring.

Men der er ingen tvivl om, at Mobilepay, eller betalingsløsninger i den genre, er kommet for at blive.

Hævekort

Et hævekort er ikke betalingskort, men det bør alligevel nævnes, da det ikke er alle, der har kendskab til det men måske vil finde det mere nyttigt end et kreditkort eller debetkort.

Et hævekort kan kun bruges til at hæve penge i din banks filialer eller pengeautomater. Ulempen ved hævekortet er naturligvis, at du ikke kan betale med det. Fordelen er derimod, at du aldrig kan bruge flere penge, end du ejer. Hævekort er populært hos unge mennesker, som dermed nemmere kan styre deres økonomi. Unge mellem 13-15 år skal have samtykke fra deres forældre, hvis de skal have et hævekort. Forældre til unge mellem 15-18 år skal blot informeres om, at deres barn får udstedt kortet.

Vær opmærksom på når du bruger et hævekort i udlandet, da der kan være forbundet en række gebyrer med dine hævninger. Tjek Valutaomregner.dk for disse gebyrer.

Kreditkortsvindel

Kreditkortsvindel bliver desværre mere og mere udbredt, så derfor har vi valgt at lave en liste med gode råd omkring, hvordan du kan minimere risikoen:

Butikker og pengeautomater

 • Skal du hæve penge i en pengeautomat, så læg mærke til om den ser ud til at være ændret. Det kunne være påsatte ledninger, skilte eller en ændring på tastaturet eller hullet til kortet. Er du i tvivl, så find en anden automat.
 • Brug altid den frie hånd til at dække over tastaturet, når du taster din pinkode. Afluringen kan også ske ved hjælp af skjult kamera, så gør det til en vane, uanset om der andre personer til stede eller ej.
 • Gem altid kvitteringen fra forretningen eller pengeautomaten. Kontroller om beløbet på kvitteringen er det samme som på kontoudskriften fra banken.
 • Skriv aldrig din pinkode ned. Er du bange for at glemme den, så hent en pinkode-husker i din bank.
 • Lån aldrig dit kreditkort ud til andre og oplys aldrig din pinkode til andre.

På Nettet

 • De mest sikre netbutikker er, de som er tilmeldt Verified by Visa.
 • Sørg for at læse købsbetingelserne igennem så du ikke bliver bundet af et abonnement eller flere betalinger løbende.
 • Gem dokumentation for dit køb ved hjælp af et print, kopi af skærmbilledet eller mailbekræftelse.
 • De mest sikre webadresser starter med ”https” og ikke kun ”http”.

Spærring af kreditkort

Der kan være flere situationer, hvor det er super vigtigt at få dit betalingskort spærret med det samme. De 3 mest kritiske situationer er:

 • Du har tabt eller fået stjålet dit betalingskort
 • Du opdager betalinger, som du ikke selv har foretaget
 • Du har mistanke om, at din pinkode er blevet afluret

Skal dit kort spærres, kan du enten ringe til din bank eller ringe til Nets, som har åbent 24 timer i døgnet, hele året rundt.

Spærring af Dankort, Visa/Dankort og Visa Electron, ring 44 89 29 29

Spærring af MasterCard, Maestro, Visa og American Express, ring 44 89 27 50

Hæftelse ved misbrug af kreditkor

Ved uberettiget brug af dit kreditkort kan du risikere, at du selv hæfter for et mindre eller et større beløb. Reglerne for selvrisiko ved misbrug ser således ud:

0 kr. i selvrisiko – Hvis misbruger ikke har brugt din pinkode, eller hvis pinkoden er blevet tvunget ud af dig.

1.100 kr. i selvrisiko – Hvis misbruger har brugt din pinkode, uden at du har handlet uforsvarligt.

8.000 kr. i selvrisiko – Hvis du har handlet uansvarligt ved ikke at få dit kort spærret hurtigst muligt, efter det er forsvundet. Eller hvis du har sløset med både kort og pinkode, så du selv indirekte har været medvirkende til misbruget.

Ubegrænset – Har du selv oplyst pinkoden til misbrugeren af kortet, så hæfter du for alt, hvad der er hævet fra din konto.

FAQ – kreditkort:

Hvornår må man få et kreditkort?

Du kan ansøge om et kreditkort, når du er fyldt 18 år.

Hvem kan få kreditkort?

Alle over 18 år kan i princippet få et kreditkort, hvis de er kreditværdige, vel at mærke.

Hvor meget kan man hæve i en hæveautomat?

Afhængig af kreditkort type, kan du hæve fra 2.000 og op til 5.000 kr.

Kreditkort trods RKI

Nej, det er ikke muligt at få et kreditkort, hvis du er registreret i RKI.

Hvad er kredit?

Kredit er et beløb stillet til rådighed af eksempelvis et pengeinstitut. Du betaler først rente af din kredit, når du begynder at bruge af dem.

Hvordan ansøger jeg om et kreditkort?

Du skal kontakte dit pengeinstitut, da kreditkortet skal tilknyttes din bankkonto. Alternativt kan du ansøge hos en online kreditkortudbyder. Banknorwegian er én af markedets bedste på nettet, hvor du samtidig kan få op til 100.000 kr. i kredit.

Klik her for at finde kreditkort med kredit nu og her.

Hvad er kortgebyrer?

Hvor mange og hvor store gebyrer, du skal betale, afhænger ene og alene af, hvilket kreditkort du har, og hvor og hvordan du bruger det. Gebyrerne vil fremgå i kontrakten, og bestemmelserne omkring dem administreres af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, så du er sikker på, at de er rimelige.

Hvem tilbyder betalingskort?

Typisk er det bankerne, der udsteder betalingskort, men de er ligeledes meget udbredte hos benzinselskaber og stormagasiner etc.

Charge back

Der er sikkert flere og flere, der har hørt om udtrykket “Charge back”. Charge back betyder kort og godt, at du kan få dine penge tilbage, hvis der er sket et træk på dit betalingskort, som du ikke har godkendt, eller en virksomhed af den ene eller anden grund uberettiget ikke vil betale dig penge tilbage.

Forudsætningen for at banken vil hjælpe dig med charge back er, at du har betalt med dit betalingskort ved at indtaste kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre. Det er ikke muligt at lave charge back, hvis pengene er blevet overført via din netbank.

Kontakt banken

Først skal du naturligvis rette henvendelse til den virksomhed, som har hævet pengene. Kan du ikke få fat på dem, eller lykkedes det ikke at blive enige med dem, så skal du straks tage fat i din bank. Hvis banken giver dig medhold, kan de gribe ind og føre pengene tilbage på din konto. Så vidt det er muligt, vil det hjælpe dig meget over for banken, hvis du har dokumentation på, at du har kontaktet virksomheden, men uden held. Mailkorrespondance er derfor altid en god ide, og du vil dermed stå stærkere, når du kontakter banken.

Der findes 4 tilfælde, hvor det er muligt at lave en charge back:

 • Der er trukket penge fra dit betalingskort, uden det var aftalt
 • Der er trukket flere penge fra dit betalingskort, end der var aftalt
 • Du har ikke modtaget varen
 • Du har benyttet dig af din fortrydelsesret, men du har ikke fået dine penge retur
 • Er det åbenlyst, at du er blevet snydt, har banken pligt til at føre pengene tilbage på din konto.
Moneylender > KREDITKORT

Nyheder