Husk økonomien, når du får kæledyr

kæledyr

Overvejer du at investere i et kæledyr? Så er det vigtigt, at du i den forbindelse nøje overvejer det økonomiske aspekt også. For som du sikkert har bemærket, er det ikke gratis at få et kæledyr, selvom det er både hyggeligt og dejligt med familieforøgelse. 

Inden du vælger at købe dit kæledyr, er det derfor vigtigt, du laver et budget for, hvor meget du regner med at skulle give for dit kæledyr månedsvist. På den måde får du også et godt overblik over, hvor stort dit rådighedsbeløb er, når alle udgifter er betalt.

I nogle tilfælde kan det nemlig blive nødvendigt at optage et lån i forbindelse med et kæledyrskøb. Det er noget, vi skal se meget mere på nedenfor.

Hvad koster et kæledyr?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at der kan være stor forskel på, hvad et kæledyr koster. Det afhænger nemlig også af, hvilket kæledyr der er tale om. Som bekendt er en hest nemlig en langt dyrere investering end et mindre kæledyr som for eksempel en hund eller kat.

Udover selvfølgelig at se på det beløb, du skal give for kæledyret i første omgang, er det også nødvendigt at tage udgangspunkt i de øvrige udgifter, der automatisk medfølger anskaffelsen. Det er udgifter som:

  • foder
  • eventuel indkvartering
  • udstyr
  • dyrlægeregninger 
  • forsikringer.

Ved at medregne ovenstående udgifter i dit budget får du et bedre billede af, hvor meget anskaffelsen reelt set vil koste dig. I den forbindelse er det vigtigt at hævde, at der er mulighed for at optage et godt og sikkert lån, hvis du gerne vil sikre en stabil økonomi samtidig med, at du får indfriet din drøm om et kæledyr. 

Overvejer du et lån?

Kan du se ud fra dit budget, at det bliver en nødvendighed at optage et lån sideløbende med, at du anskaffer dig et kæledyr, er det vigtigt, du sætter dig grundigt ind i markedet. For at finde det bedste og ikke mindst billigste lån, bør du sammenligne forskellige lånetyper.

Som du måske allerede har bemærket, findes der mange begreber inden for lånemarkedet, som kan være svære at holde styr på. Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på vores artikel om ordforklaringer, der blandt andet forklarer, at ÅOP er en af de vigtigste faktorer at have for øje.

Du bør kun optage et lån, hvis du er sikker på, at du vil kunne betale det tilbage.

Med hensyn til kæledyr er det vigtigt at huske på, at et dyr vil være en del af familien i mange år. Derfor er det vigtigt at have de samlede omkostninger i tankerne og ikke kun dække købsomkostningerne med et lån. Så du kommer hurtigt i problemer, når den første dyrlægeregning kommer. Her er det vigtigt, at man ikke kommer ind i en negativ spiral med hensyn til låntagning.

Efterspørgslen på kæledyr stiger

Corona har medført, at efterspørgslen på kæledyr er steget gevaldigt. Det betyder også, at priserne på kæledyr tilsvarende er steget. Det gør sig især gældende for hundehvalpe, idet danskerne generelt har haft mere tid tilovers, end hvad de plejer.

Derfor vil du formentlig også se, at de priser, du måske regnede med, du skulle betale for et kæledyr, ikke længere holder stik. Har du derfor svært ved at finde pengene til øjeblikkelig udbetaling, kan du overveje at optage et forbrugslån. Låner du onlinelån, kan du ansøge nemt og hurtigt samtidig med, at du vil få pengene udbetalt allerede i løbet af 3-4 hverdage.

Moneylender > Husk økonomien, når du får kæledyr