Bryllup på budget uden kompromis

Bryllup på budget uden kompromis

Foreningen af to mennesker bør være en lykkelig, bekymringsfri og glædelig begivenhed – og det gælder selvfølgelig både planlægningen og afviklingen af jeres bryllup samt de hyggelige hvedebrødsdage og resten af jeres liv sammen. Et bryllup kan dog også hurtigt blive en rigtig dyr affære, som kan have økonomiske konsekvenser langt ind i fremtiden. 

Sådan behøver det dog slet ikke at være, og der er mange muligheder for at arrangere og holde jeres drømmebryllup helt uden at gå på kompromis med hverken budget eller vision. Læs med her, og få inspiration til, hvordan I kan spare på brylluppets udgifter, samtidig med at I nyder både planlægning, bryllup og jeres nye liv sammen. 

Planlægning 

Når først frieriet er klaret, går de fleste par forventningsfulde sammen i gang med planlægningen. Måske har I vidt forskellige idéer om størrelsen og udformningen af jeres store dag, og det er derfor altid en god idé at starte planlægningen med en fælles forventningsafstemning.

Det gælder også den økonomiske del af bryllupsplanlægningen, og en vigtig del af den indledende planlægning drejer sig altså om at lægge et realistisk budget for såvel brylluppet, samt hvordan det skal passe med jeres daglige økonomi. Der er gode muligheder for at hente inspiration til overskuelige budgetskemaer på nettet, og der er heldigvis ingen udgifter forbundet med at lægge et fornuftigt og ansvarligt budget. 

Skønt man gennem diverse Hollywood-film er opdraget til, at en professionel bryllupsplanlægger er en nødvendighed for et vellykket bryllup, kan det sagtens lade sig gøre at klare planlægningen på egen hånd. Faktisk kan det for mange par være en hyggelig aktivitet, der kan skabe god og forventningsfuld optakt til jeres store dag. 

Afvikling 

Uanset om I vælger at holde en borgerlig eller kirkelig vielse, er det heldigvis altid gratis at blive viet i Danmark. Der vil dog naturligvis være en række udgifter forbundet med et bryllup – f.eks. ringe, catering, leje af lokaler og påklædning er blot nogle af de faktorer, som et brudepar skal tænke igennem inden brylluppet.

Man kan opnå store besparelser ved f.eks. at leje eller låne en brudekjole og selv stå for menuen, men I vil som par sandsynligvis også have et eller flere områder, hvor I simpelthen ikke ønsker at indgå kompromisser. 

Hvis pengepungen ikke umiddelbart tillader de store udsving, er der heldigvis i dag gode muligheder for økonomiske håndsrækninger. I kan f.eks. overveje at tage et forbrugslån online for at finansiere drømmelokationen eller de helt perfekte ringe, som I jo skal bære resten af livet.

Ved de forskellige lånemuligheder er der nemlig ingen bankrådgiver, der stiller krav til at få oplyst, hvad I ønsker at bruge pengene på, og I kan derfor prioritere jeres økonomi med en stor grad af selvstændighed og frihed. 

Bryllup på budget uden kompromis

Hvedebrødsdagene og tiden derefter

Når den store bryllupsfejring er overstået, venter der jer nogle dejlige hvedebrødsdage sammen og derefter resten af jeres dage sammen. Brylluppet skal selvfølgelig ikke ruinere jeres privatøkonomi, men skulle I alligevel have overskredet budgettet eller være løbet ind i uforudsete udgifter, kan I heldigvis komme hurtigt tilbage på fødderne igen.

Måske har I brug for lidt startkapital til en ny fælles bolig eller mangler gode finansieringsmuligheder til en større bil, hvis familieforøgelsen skulle have meldt sig efter bryllupsnatten. 

Et bryllup er en begyndelse på en forening af to liv, og den lykkelige begivenhed skal derfor naturligvis afspejle jeres værdier som par. Uanset hvordan I vælger at planlægge og afholde jeres bryllup, vil I forhåbentlig ende med at få en dag, der er tilrettelagt, som I drømmer om, og som I vil huske og mindes resten af jeres liv.

Moneylender > Bryllup på budget uden kompromis