Hvilke forsikringer skal jeg have?

Det er vigtigt at have styr på sine forsikringer. På den måde har du nemlig en større tryghed, hvis du eksempelvis skulle risikere at komme til skade, miste dine ting eller være skyld i, at en anden kommer til skade. Forsikringer er dit økonomiske sikkerhedsnet, når uheldet er ude. Det er derfor på ingen måde spild af penge at have de nødvendige forsikringer, da det i sidste ende kan blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis du ikke har styr på dem. Læs mere her, og bliv klogere på, hvilke forsikringer du skal have. 

Undgå bekymringer med relevante forsikringer

Der findes rigtig mange forskellige typer af forsikringer. Derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om, hvilke der er relevante for dig. Hvis du bor i hus, bør du blandt andet have en husforsikring. En husforsikring går ind og hjælper dig, hvis der eksempelvis opstår brand, eller hvis der kommer oversvømmelse i kælderen. I modsætning hertil er en indboforsikring en sikring af de genstande, som er en del af din private bolig. Det gælder blandt andet møbler, computere og tøj. 

I forlængelse heraf kan det være en god idé at have en indboforsikring. Denne forsikring dækker nemlig også dine ejendele uden for hjemmet. Hvis du vil være sikker på, at du er økonomisk sikret, hvis din cykel bliver stjålet, eller du mister din pung på gaden, kan du undgå bekymringer med denne forsikring. Du kan få et godt overblik over dine forsikringer ved at lægge et budget. Med et budgetskema kan du bedre styre din økonomi. Det giver dig samtidig mere kontrol, og når du har styr på betalingerne til dine forsikringer, kender du dit egentlige rådighedsbeløb. 

Husk at have styr på de lovpligtige forsikringer

Når det handler om forsikringer, er der nogle, som er lovpligtige. Ejer du en bil, er det eksempelvis lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dækker i bund og grund dine medtrafikanter, hvis du forvolder skade på dem eller deres ting, mens du sidder bag rattet. Derimod er kaskoforsikring frivillig – men rigtig god at have. Med en kaskoforsikring har du mulighed for at få dækket skader på din egen bil. Kører du rundt i en dyrere bil, vil du formentlig blive rigtig glad for at tegne kaskoforsikring. Selv den mest erfarne bilist har brug for at være forsikret.

Har du allerede en ulykkesforsikring? Hvis ikke er der rigtig god grund til at få denne som en del af dine forsikringer. Hvis du skulle være så uheldig at komme ud for en ulykke, der gør, at du bliver helt eller delvist uarbejdsdygtig, vil en ulykkesforsikring være din garanti for, at du er økonomisk dækket ind. Her har du mulighed for at vælge mellem en heltidsdækning og en fritidsdækning, så du kan få den forsikring, der matcher dig. 

Som minimum bør du også have en rejseforsikring. Når du rejser, er det vigtigt at have styr på forsikringer, hvis du vil undgå, at det bliver en rigtig dyr ferie. Hvis du eksempelvis bliver syg på rejsen, eller du mister din bagage, vil din rejseforsikring sikre dig økonomisk. Når du tegner en rejseforsikring, skal du dog være opmærksom på, hvilke lande din forsikring gælder til. 

Er skaden sket, og har du ikke forsikringer, som sikrer dig økonomisk i den pågældende situation, kan du overveje at tage et kviklån. Der er mange fordele ved et kviklån. I modsætning til at låne i banken skal du med et kviklån ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Står du i en situation, hvor du ikke er forsikret, kan et kviklån hjælpe dig økonomisk. Der er desuden kort ventetid på kviklån. 

Det er dog værd at anbefale, at du er økonomisk sikret gennem gode forsikringer. Ulempen ved at tage et lån er blandt andet, at det kun er penge på lånt tid. På grund af renter skal pengene endda betales tilbage i et større beløb, end da du lånte dem. Få derfor styr på, hvilke forsikringer der passer til dit liv, og spar penge på de forsikringer, som ikke er relevante for dig.

Moneylender > Hvilke forsikringer skal jeg have?