Hvordan fungerer SMS lån?

 1. Hvad er SMS lån?
 2. Hvem kan tage et SMS lån?
 3. Hvad med RKI?

Andre navne for SMS lån

SMS lån, minilån. mobillån og mikrolån og SMS kviklån er én og samme betegnelse for det at låne et mindre beløb, super nemt og super hurtigt – derfor kan det også hedde et SMS kviklån. De fleste af os kender det til at stå i en situation, hvor vi lige mangler et par tusinde kroner eller mere. Det kan være til en vaskemaskine, der skal købes her og nu, regninger der ikke kan vente til den første, super godt tilbud på en drømmeferie, uforudsete udgifter osv.

SMS lån 1000, 2000, 3000, 4000, 5000 ja, helt op til 6000 kr. og alt dette kan lade sig gøre, hvorimod man i modsætning til et traditionelt banklån oftest bliver nødt til at vente op mod 14 dage på at modtage pengene, hvis man overhovedet bliver godkendt! Du kan også få et helt almindeligt forbrugslån – lån penge hurtigt nu.

Læs også: Derfor er SMS-lån det nye sort (ekstern artikel)

Hvordan ansøger man om SMS lån?

Overvejer du at ansøge til et såkaldt minilån, mobillån eller mikrolån, alt efter hvad du helst vil kalde dem, så er låneprocessen helt utrolig simpel. Processen er som følgende:

 1. Indtast lånebeløb, CPR nummer, mobilnummer, kontonummer samt e-mail adresse
 2. Underskriv låneaftalen med dit NemID
 3. Vent 1 minut før du får svar på, om du er godkendt
 4. Bliver du godkendt, vil du modtage pengene på din NemKonto inden for 1 time, hvis du låner gennem Kvikautomaten.

Kvikautomaten er Danmarks hurtigste udbyder af SMS lån nu. Låner du mellem kl. 8 og 20 på hverdage, vil pengene stå på din konto inden for 45 minutter. Efter kl. 20 vil pengene stå på din konto senest kl. 9 dagen efter.

Gennem VIVUS vil du modtage pengene inden for 30 minutter, hvis du ansøger før kl. 17.30, og hvis du er kunde hos Nordea. Er dette ikke tilfældet, vil pengene blive overført næstkommende bankdag.

Hvem kan få et SMS minilån – et gratis lån?

Der stilles ganske få og ganske fair krav til dig som låntager til et minilån. Vi har listet dem nedenfor:

 • Du skal være mindst 20 år gammel
 • Du skal være dansk statsborger
 • Du skal have dansk folkeregisteradresse
 • Du skal have NemID
 • Du skal have en e-mail adresse
 • Du skal have dansk telefonnummer
 • Du skal have dansk bankkonto
 • Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI

SMS lån der godkender dårlige betalere, tager vi stor afstand fra hos Moneylender. Her er renterne lån er tårnhøje, og misser man sine afdrag, vil det få store konsekvenser i form af strafrenter og forhøjede gebyrer. Er du registreret hos RKI Experian, så forsøg i stedet at få nedbragt din gæld og så du kan blive slettet fra registeret. Grav ikke din grav dybere!

Læs også TV2.dk’s artikel om, hvordan de hurtige kviklån, som man kan optage over sms, alt for hurtigt leder forbrugerne ud i uoverskuelige gældsspiraler.

Gratis lån uden renter

Den hårde konkurrence mellem lånefirmaerne har gjort det yderst fordelagtigt at være låntager i dagens Danmark. VIVUS og Kvikautomaten giver således nye kunder mulighed for et gratis lån helt uden renter og gebyrer. Låner du 4000 kr., skal du blot betale 4000 kr. tilbage! Faktisk er der flere, der tilbyder gratis og rentefri lån. Se oversigten her.

Hvad koster et SMS lån?

Hvad et SMS lån koster, kommer helt an på lånebeløb, rente og ÅOP. Det kommer naturligvis også an på løbetid, men normalt skal et SMS lån være tilbagebetalt inden for 30 dage.

Lad os se på hvad et klassisk lånebeløb på 4.000 kr. vil få af kreditomkostninger:

Lånebeløb: 4.000 kr.

Løbetid: 30 dage

Rente: 18,13%

ÅOP: 879,09%

I dette tilfælde vil SMS lånet koste 825 kr. i kreditomkostninger, således at det samlede afbetalingsbeløb ender op i 4.825 kr.

Overvejelser inden et mikrolån

Om du skal optage et mikrolån, er faktisk kun dig selv, der kan svare på. Du skal i hvert fald have in mente, at pengene skal være tilbagebetalt inden for 30 dage. Er du i akut behov for penge, og kan du betale dem tilbage inden for lånets løbetid, så er der ikke noget forgjort i at optage et minilån.

Skal SMS lånet omvendt bruges til cafebesøg, sko og andre slags forbrugsgoder, som sikkert ikke er livsnødvendige, ja, så bør du bestemt genoverveje din beslutning. Måske ved du endda inderst inde, at du ikke kan tilbagebetale pengene, når de 30 dage er gået, ja, så bør du ikke en gang overveje at optage et mobillån. Det skal dog nævnes, at du har mulighed for at forlænge dit lån med op til 30 dage mod et forlængelsesgebyr, men alligevel!

Minilån og lån generelt bør kun optages, hvis situationen er akut, og at man ved med overvejende sandsynlighed, at man kan betale pengene tilbage inkl. renter og gebyrer. Er man det mindste i tvivl, må man finde en anden udvej end et mikrolån.

Hvilke andre udveje er der? Måske kunne du overveje et ekstra job, hvor du så satte hele denne løn til side. Jamen, der er ingen job at få! Jo da, gå rundt med flyers til de ældre mennesker og tilbyd dem at ordne deres haver eller gøre deres indkøb, snup en avisrute tidligt om morgen, inden du skal møde på dit andet job osv. Der er arbejde til dem, som gider arbejde!

Vil du låne flere penge end blot 6000 kr., så bør du overveje et kviklån, hvor du har mulighed for at låne op til 300.000 kr.. Vi har ligeledes samlet alle de førende udbydere af kviklån her.

SMS lån – RKI ingen hindring?

Et SMS lån er en lynhurtig låneform, der ikke kræver de helt store krav til din indkomst. Derfor kan du nemt fristes til at tro, at en RKI-registrering ikke er nogen hindring, når du vil optage et hurtigt SMS lån på farten.

Men det er (desværre) ikke tilfældet.

I dag er det ikke muligt at få bevilget et SMS lån som dårlig betaler.

Det skyldes i bund og grund, at ingen udbydere tør at løbe den risiko at låne penge til dårlige betalere. Især ikke, når der ikke bliver stillet sikkerhed for lånet.

Defor vil du opleve, at RKI er den en stor hæmsko, hvis du ønsker at låne penge online.

Heldigvis kan du selv komme problemet til livs ved at viske din RKI-tavle ren.

Du kan få din registrering slettet på 2 måder: 

 • Afbetale gælden hos den virksomhed, der har registreret dig
 • Være afventende i 5 år, hvorefter du vil blive slettet for den registrerede forseelse

Vi anbefaler naturligvis, at du straks går igang med at lægge et budget og finde besparelser i dagligdagen, så du kan få afbetalt din gæld. Det er den mest hensigtsmæssige måde, hvorpå du kan komme ud af din gældspiral.

Et lån trods RKI er altså ikke muligt. Sørg derfor for at få styr på din privatøkonomi, så du slipper af din tyngende gældsbyrde.