Får du den bedste pris?

De fleste vil på et eller andet tidspunkt være nødsaget til at optage et lån i banken. Det kan være, hvis man skal købe en bil, gerne vil købe en bolig eller blot har brug for et forbrugslån. Grundene er mange, og der er derfor mange, der optager et lån. Men hvordan sikrer man, at man får den bedste aftale i hus og dermed får den bedste pris? 

Når man låner penge i bankerne, får man det til en rente, og denne er til forhandling. Det vil sige, at det ikke er alle banker, som giver den samme rente, hvorfor du nemt kan blive snydt, hvis du tager imod det første tilbud. Undersøg derfor markedet, og sammenlign priserne. 

Der er mange lånetilbud … 

Der dukker flere og flere låneudbydere op, i og med flere og flere låner penge. Låneudbyderne tjener penge på renterne og andre omkostninger, hvorfor det blandt andet er disse, som man skal være opmærksom på. Derudover kan der være mange andre omkostninger ved et lån, som eksempelvis oprettelse, og du får derfor det bedste indblik i prissammenligningerne på nettet, hvis du kigger på lånets ÅOP. 

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er ud fra lånets ÅOP, at du bedst kan vurdere, hvilket lånetilbud i prissammenligningen der er det bedste. Du kan nemlig sagtens finde to lånetilbud til samme rente og samme løbetid, hvor ÅOP er forskellig. Her skal du så gå efter den laveste. 

Der kan også være situationer i prissammenligningerne på nettet af lån, hvor der er en lav rente, men lånets ÅOP er høj, hvor du så hellere skal gå efter en højere rente, men derimod en lavere ÅOP. På den måde får du den bedste og mest gennemskuelige pris. 

Undersøg markedet, og forhandl dig frem den bedste pris

Det er muligt at få en god rente i forbindelse med et lån, hvis du har undersøgt markedet først. En undersøgelse af markedet kan blandt andet betyde, at du har tjekket forskellige prissammenligningssider på nettet, som for eksempel Moneylenders, og har sat dig godt ind i begrebernes betydning samt priserne i forhold til hinanden. 

Der er mange muligheder for at opnå denne viden, men det handler i høj grad om, at du har tid til at sætte dig ind i de forskellige låntyper, rentemuligheder, afvikling af lånet, omkostninger etc. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anbefaler desuden, at du tager højde for, at lånene sammenlignes, selvom der sagtens kan være forskellige krav, som ikke er sammenlignelige. Igen handler det om at være opmærksom på lånenes ÅOP i prissammenligningen. 

Du kan på den måde opnå den bedste pris ved at se på prissammenligningen af lån og derefter læse grundigt op på, hvad de forskellige lånetilbud indebærer. Det kan nemlig være, at den bedste og mest fordelagtige pris ikke altid er den billigste. 

Er du forvirret, når du sidder og læser prissammenligninger på nettet? 

Synes du også, at ord som ÅOP, variabel rente og ydelse er svære at forstå? Så kan du finde en ordforklaringsguide lige her. På den måde har du nemmere ved at forstå prissammenligningerne, når du forsøger at finde den bedste pris på et lån. 

For at opnå den bedste pris til et lån er det vigtigt at forstå, hvad der står i lånetilbuddene. Dette kan være meget svært, hvis man selv – lynhurtigt – skal finde ud af, om man skal have en fast rente eller variabel rente, eller hvad lånets ÅOP har af betydning for en selv og ens budget.

Moneylender > Får du den bedste pris?