5 gode råd til at få et billigt lån

Er du på udkig efter et billigt lån, så du kan få råd til noget af det, du drømmer om i øjeblikket? Så er du landet det helt rette sted. I denne artikel skal vi nemlig se nærmere på, hvordan du allerede nu kan gå på jagt efter et billigere lån. 

Kender du til lånemarkedet og konkurrencen, får du nemlig de bedste forudsætninger for selv at finde et billigt lån, der kan lette din økonomi. Læs med nedenfor og find ud af, hvad du skal holde øje med.

5 gode råd til at finde et billigt lån 

Der findes mange metoder til at finde et billigt lån. Derfor kommer vi i denne artikel omkring fem primære råd, som du kan bruge som guideline, når du selv skal i gang med at udforske markedet. Det er nemlig vigtigt, du holder tungen lige i munden og først sætter dig grundigt ind i de mange forskellige lånetyper, der findes på markedet.

Uanset om du drømmer om en ny bil, bolig eller en hundehvalp, findes der et utal af muligheder, når det kommer til lån. Derfor er der også mange, der synes, at lånemarkedet hurtigt bliver lidt af en jungle at finde rundt i. Det gør sig især gældende, hvis du i forvejen ikke har det store kendskab til markedet og de mange begreber, der også er i spil.

Inden vi kommer med de fem gode råd, er det først og fremmest vigtigt, du kender til de forskellige lånetyper, der findes på markedet. Her er et overblik: 

 • afdragsfrie lån
 • forbrugslån
 • kviklån
 • banklån
 • billån
 • privatlån
 • nye lån
 • minilån 
 • SMS-lån
 • virksomhedslån.
5 gode råd til at få et billigt lån

De 5 gode råd

Når du først har fået et overblik over de forskellige lånetyper på markedet, bliver det nemmere for dig at navigere i lånemarkedet, så du kan gå videre med vores fem nedenstående råd. 

 1. Start med at tage stilling til, hvilken lånetype, der passer bedst til din situation. Står du for eksempel i en situation, hvor låneprocessen skal gå forholdsvis stærkt, kan du for eksempel overveje et SMS-lån.
 2. Når du har fundet en ideel lånetype, bør du kigge på ÅOP – årlige omkostninger i procent, der giver et klart billede af, hvad lånet kommer til at koste dig. 
 3. Hold øje med løbetid – jo kortere løbetid, desto mindre lånebeløb. 
 4. Sammenlign derefter lånemuligheder og udbydere for at finde det billigste lån.
 5. Undersøg herefter, om du kan få det første lån gratis, da det er noget, mange låneudbydere tilbyder.
ÅOP er et begreb for ’årlige omkostninger i procent’, og er sigende for, om et pågældende lån er billigt eller dyrt. I den forbindelse kan du med fordel holde øje med den, når du sammenligner lånetyper og -udbydere. 

Fordele ved onlinelån

Vælger du et onlinelån, findes der generelt flere fordele, når det kommer til at vælge et billigt lån. Først og fremmest får du en bred, økonomisk frihed, da du selv får mulighed for at bestemme, hvad du vil bruge pengene på. Det skyldes, at der ikke er behov for at stille ejendele som sikkerhed, ligesom det er tilfældet med et banklån.

En anden fordel er, at du nemt og hurtigt kan ansøge om et lån online, så du slipper for de lange møder hos banken. Når du ansøger online, vil du nemlig ofte allerede modtage pengene inden for 3-4 dage, såfremt du bliver godkendt som låner. I den forbindelse gennemgår udbyder din økonomi for at vurdere, om du har råd til at låne pengene. Sidenhen går de ikke ind og følger op på, hvad du rent faktisk bruger pengene til.

Du får desuden en række vigtige rettigheder som låntager, du også bør læse op på i forbindelse med din jagt efter et billigt lån. Generelt er det nemlig vigtigt, du sørger for at sætte dig grundigt ind i betingelser og rettigheder, så du har bedre forudsætninger for at finde et lån, du har råd til at optage.

Tidshorisont og budget er afgørende faktorer

Hvorvidt du vælger det ene eller andet lån, afhænger ofte af din tidshorisont og ikke mindst forventninger til et billigt lån. Derudover er det vigtigt, du kun låner pengene, hvis du har råd til at tilbagebetale de omkostninger, der hører sig til et lån. 

Går du efter lån med korte løbetider og mindre lånebeløb, er der ofte mulighed for at få et rentefrit lån som ny kunde. Dog kræver det, at du har råd til at tilbagebetale beløbet inden for en kort tidshorisont. Derfor vil tidshorisonten og dit nuværende budget være afgørende for, hvorvidt du har mulighed for at finde et billigt lån.

Moneylender > 5 gode råd til at få et billigt lån