Lån uden om banken
Vælg blandt +20 udbydere

Lån uden om banken

Har du svært ved at få en lånebevilling i hus hos den traditionelle bank? Det er langt fra alle låneforespørgsler, der får det grønne lys i banken.

Den traditionelle bank sætter nemlig høje krav til din privatøkonomi, da de kun udlåner pengebeløb til kunder, der har gode muligheder for at tilbagebetale lånet.

Derudover specialiserer banken sig inden for større lån til hus, bil og andre investeringer, hvorfor de sjældent er de små beløb, der bliver slynget henover disken.

Derfor er det godt, at der findes andre lånemuligheder derude, som du kan optage uden om banken – blot ved hjælp af dit NemID.

De lån, du optager uden om din traditionelle bank, udmærker sig desuden på den hurtige hastighed. Det vil i princippet være muligt at ansøge om et lån online og få pengene overført til din NemKonto samme dag.

På Moneylender viser vi dig, hvor du kan låne penge uden om banken, og hvordan du bærer dig ad.

Hvad er lån uden om banken?

Lån uden om banken er en lånetype, der foregår gennem en online udbyder af forbrugslån. Modsat banken foregår ansøgningsprocessen på nettet direkte fra udbyderens hjemmeside med dit NemID, og pengene overføres til din konto ofte samme dag, du bliver godkendt til lånet.

Lån penge uden om banken på nettet

Søger du lånemuligheder uden om din bank, er der næsten kun én god, pålidelig og troværdig måde, hvorpå du kan låne penge – og det er gennem en online låneudbyder.

Det altså ikke kun banken, der kan tilbyde lån på lovlig og troværdig vis.

Og det er naturligvis en fordel for dig, der måske allerede har fået et afslag i banken, eller som bare gerne vil låne uden besværet ved at kontakte en bankrådgiver.

Med et lån på nettet uden om banken, foregår det hele online direkte fra udbyderens egen hjemmeside. Du skal, med andre ord, ikke møde fysisk op i banken for at snakke med din bankrådgiver om muligheden for et lån.

Låner du uden om banken skal du ikke:

 • Stille sikkerhed for lånet
 • Angive begrundelse for dit låneønske
 • Møde personligt op i banken

Online lån er derfor blevet særdeles populære de seneste år i takt med den digitale udbredelse. Nu kan du bruge dit NemID, hvilket gør det unødvendigt at møde personligt op og underskrive med kuglepen.

Dit NemID bekræfter din identitet og giver låneudbyderen adgang til at indhente de nødvendige kreditoplysninger om dig.

Vil du optag et lån på nettet uden om banken, skal du altså være i besiddelse af et NemID, da du ikke har mulighed for at underskrive en låneaftale i hånden.

Lånetyper det tilbydes uden om banken

Der findes mange forskellige lånetyper på nettet, som banken ikke skal involveres i.

De mest gængse lånetyper er: 

Selvom lån på nettet typisk forbindes med mindre forbrugslån, kan du også optage store lån til bil og hus online. Her handler der bare om at finde en låneudbyder, der tilbyder lån i den størrelsesorden, som du har behov for.

Søger du et lån, som kan finansiere din din bil eller bolig, vil du altså ikke lede forgæves på nettet.

Derudover kan du også optage reelle samlelån på nettet. Denne mulighed kan være en særdeles god løsning, hvis du sidder inde med gæld fra tidligere lån, som koster dig dyrt hver måned. Det er lige netop her, et samlelån kan gå ind og afbetale dine eksisterende lån og dermed sammelægge dem til ét lån.

Eksempel på lån uden om banken

Pris baseret påPrisberegning
Lånebeløb:50.000 kr.
Løbetid:5 år
Rente:7 %
ÅOP:7,37 %
Mdl. ydelse:1.006 kr.
Total tilbagebetaling:60.351 kr.

Få et boliglån uden om banken til dit nye hus

Det er ikke altid, at din bank kan gå med til at låne dig penge til huskøb. Får du et nej af din bankrådgiver, er det heldigt, at der findes andre lånemuligheder, som ikke nødvendigvis indebærer bankens involvering.

Den mest normale mulighed for boliglån uden om banken finder du på det online lånemarked.

Selvom lånetyperne på nettet anses som forbrugslån, kan du i dag få et online lån på helt op til 500.000 kroner, som snildt vil kunne dække en andel af husets pris.

Renten varierer fra udbyder til udbyder, hvorfor du naturligvis bør sammenligne boliglån uden om banken og ikke blot acceptere det første og bedste tilbud.

Udover boliglån på nettet kan du også undersøge muligheden for pantebrevslån. Her skal der dog stille sikkerhed i den bolig, du ønsker at finansiere med pantebrevet. Modsat pantebrevslån er online lån uden om banken uden sikkerhed.

Som en sidenote er det billigste lån til hus naturligvis et realkreditlån, da renten hos realkreditinstitutter næsten ikke kan gøres billigere. Sørg derfor at finansere de meste af boligprisen med et realkreditlån, og derefter undersøg muligheden for at boliglån i banken eller uden om banken.

Skal jeg stille sikkerhed for lån uden om banken?

Der findes forskellige lån, der optages uden om banken, heriblandt pantebrevslån (i forbindelse med huskøb) og online lån.

Pantebrevslån er med sikkerhed, hvorimod lån hos online udbydere er uden sikkerhed.

Når du låner uden sikkerhed, slipper du for at pantsætte ejendele som garanti for afbetaling af lånet. Der er både fordele og ulemper ved lån uden sikkerhed. 

Fordelene ved ikke at stille sikkerhed er:

 • Du slipper for ekstra papirarbejde
 • Du risikerer ikke at miste de pantsatte ejendele, hvis du ikke kan afbetale lånet
 • Du behøver ikke at eje ejendele af værdi, før du kan blive godkendt til et lån
 • Din ansøgningsproces bliver langt hurtigere og mindre besværlig

Når det er sagt, kan vi ikke komme uden om, at at lån uden sikkerhed overordnet set er dyrere end de lån, der kræver sikkerhedsstillelse.

Det kan skyldes flere ting – men den mest almindelige årsag til dette er, at den online låneudbyder sætte en højere rente, som en form for garanti for, at de modtager betaling for lånet.

Så prisen for ikke at pantsætte ejendele som bil og bolig er, at du skal betale en lidt højere rente hver måned.

Fordele ved lån uden om banken

Der er både fordele og ulemper ved at låne penge uden om banken. Det kommer bl.a. an på, hvordan din økonomi ser ud samt, hvor hurtigt du har behov for pengene.

Vil vil her prøve at give et bredt overblik over de mest gængse fordele og ulemper ved lån uden om banken.

Fordele: 

 • Ingen krav om sikkerhedsstillelse
 • Brug pengene, som du har lyst
 • Minimale krav til dig som låntager
 • Ansøg online på kun 2 minutter
 • Få svar på din ansøgning med det samme
 • Modtag pengene indenfor 1-2 hverdage

Ulemper: 

 • Renten kan være relativ høj
 • De samlede låneomkostninger (ÅOP) kan være højere end i banken
 • Ingen mulighed for fysiske møder med en rådgiver
 • Du kan kun vælge beløb og løbetid indenfor den ramme, som udbyderen har sat

Om du skal vælge et lån i banken eller online handler altså om, hvad du vægter højt. Måske har du brug for pengene med det samme? Eller søger du et lån med den absolut billigste rente?

Mange vælger er ty til lån uden om banken, hvis de har fået et nej i banken. Det skyldes naturligvis, at banklån er at foretrække, hvis du vil have det billigste lånetilbud.

Har du således ikke mulighed for at låne penge i banken, vil det oplagte alternativ være et lån på nettet. 

Hvad kræver det at låne penge uden om banken?

Til trods for de kun få basale krav til låntager, er der visse standardkrav og betingelser, som du skal kunne opfylde, før du kan låne penge uden om banken.

Kravene er: 

 • Du skal være myndig, dvs. være fyldt 18 år eller derover
 • Du skal have fast bopæl i Danmark samt et CPR-nummer
 • Du skal have Netbank og et NemID
 • Du skal have en fast og stabil indkomst
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret

Disse er blot standardkrav som langt de fleste udbydere sætter som deres minimumsbetingelser. Du vil dog opleve, at kravene kan varierer fra udbyder til udbyder.

Du kan eksempelvis støde på en udbyder, der sætter et alderskrav på 18 år og en fast indkomst på 120.000 kr. årligt, mens en anden udbyder har en aldersgrænse fra 23 og ingen krav til indkomst.

Vi gør opmærksom på, at det i sidste ende er din kreditværdighed, der bestemmer, om du kan blive godkendt eller ej. Det er desuden også denne, der er afgørende for de lånevilkår og priser, du kan få tilbudt.

Sådan ansøger du om lån på nettet

Det er ganske hurtigt og simpelt af låne penge uden om banken.

Det siger næsten sig selv, at du her slipper for det omfattende papirarbejde, der ofte gør sig gældende i den traditionelle bank.

Ansøgningsprocessen vil typisk indebærer følgende 3 trin:

 • Sammenlign lån via en sammenligningstjeneste på nettet (såsom Moneylender) og udvælg 1-5 udbydere
 • Gå ind på udbydernes hjemmeside og udfyld den online ansøgningsformular
 • Indsend ansøgningen med dit NemID og afvent svar (ca. 1-2 minutter)
 • Modtag låneaftalen og godkend denne med dit NemID
 • Få pengene overført til din NemKonto indenfor 1-2 hverdage

Du har sikkert bemærket, at ansøgningsprocessen hverken inkluderer et personligt møde med en rådgiver eller indsendelse af dokumentation. Da du slipper for disse tidskrævende dele, vil du langt nemmere og hurtigere få pengene stillet til rådighed sammenlignet med banken.

Det kan altså betale sig at søge om et lån uden om banken, hvis du gerne vil låne penge på en nem, simpel og hurtig måde.

Spørgsmål om lån uden om banken

Hvordan fungerer lån uden om banken?

Lån uden om banken fungerer således, at du ansøger online direkte fra udbyderens hjemmeside. Du slipper altså for at møde fysisk op i din bank og indsende dokumentation på din privatøkonomi. Lån uden om banken kan altså betragtes som online lån.

Hvor meget kan jeg låne uden om banken?

I skrivende stund er det muligt at lån op til 500.000 kroner uden om banken. Her er der tale om online lånevirksomheder, som udbyder store forbrugslån til private. Find dem her.

Hvornår er lån uden om banken en god idé?

Det er en god idé at søge om lån uden om banken, når du vil undgå en omfattende ansøgningsproces og lange ventetider. På nettet kan du nemlig ansøge uafhængig af tid og sted, og lånet bliver ofte udbetalt indenfor 1-2 hverdage. Derudover kan et lån uden om banken være sidste udvej, hvis din bankrådgiver har afslået din låneforespørgsel. Læs mere her.

Hvad koster lån uden om banken?

Lån, som du optager uden om banken, varierer i renter og gebyrer. Prisen afhænger bl.a. af udbyderens rentesats, lånebeløbet, løbetiden og din kreditværdighed. Du kan være heldig at få tilbudt en lav rente fra kun 3-4%. Find nogle af de billigste lån her.

Moneylender > Lån uden om banken

Nyheder