Kviklån: Fordele og ulemper

Kviklånet er et af de hurtige og nemme lån, som i de senere år har vundet frem hos danskerne.
Typisk bruges det som et tilskud til forbruget, for dem der skal låne penge her og nu, hvilket på kort sigt kan fungere som en stor økonomisk hjælp.

Men når det kommer til nemme penge, skal man også huske at tage sine forholdsregler, så man i sidste ende træffer de rigtige valg både for nu, men også for fremtiden.

Lån penge hurtigt – men kend først alle de fordele og ulemper ved lån som kviklån, der er værd at sætte sig ind i.

Fordele

En stor fordel ved kviklån, og en af grundene til de er steget i popularitet er, at man undgår at skulle stille en stor sikkerhed, når man skal ansøge om lånet, hvilket gør lånet mere tilgængeligt for flere danskere. På den måde kan man, modsat et lån i banken, låne penge til det man har brug for, uden at man skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til. I banken skal man derimod forklare, hvad lånet skal gå til, samt man skal kunne gøre rede for, at det der lånes penge til, har en værdi svarende til f.eks. sit hus eller sin bil. Hvis man så ikke kan betale lånet tilbage, så kan banken skaffe pengene gennem disse ting.

Står du i en situation, hvor du ikke kan betale dine regninger, eller er du bange for at ende i en sådan situation? Hvis det er tilfældet, kan du med fordel læse denne artikel udarbejdet af Penge- og Pensionspanelet, der handler om, hvad du kan/skal gøre, hvis du ikke kan betale dine regninger.

Derudover er der en væsentlig kortere ventetid end på andre typer lån. Ventetiden på kviklån kan typisk have en ventetid på bare et par timer, hvor man så har sine penge efter kun et par dage (ofte 1-2 dage). Det gør, at kviklånet fungerer godt til sit formål, hvor brugere der tager et, gør det med henblik på at skaffe penge her og nu til f.eks. køb af en ny bil, nyt køkken eller noget helt tredje.

Læs også: Avisen.dk: Sådan finder du frem til det bedste kviklån

Ulemper

Selvom kviklån på første øjekast kan virke som den optimale løsning, skal man dog overveje et par ting, inden man tager et. For selvom det giver god luft i økonomien at få lidt ekstra penge ind i banken om måneden, er det kun penge på lånt tid, og man skal huske, at pengene skal betales tilbage i et større beløb, end det man lånte dem til. Det skyldes der lægges renter til, hvorfor det her er værd at undersøge, hvor man kan få den laveste rente.

Da kviklån er mindre beløb man låner, samtidig med der også er en kort ventetid, gør det at mange hurtigt kan blive fristet til at optage flere lån, end de egentlig har brug for. Her skal man passe på, at man ikke ender op i en ond lånecirkel, hvor man bare bliver ved med at låne helt unødvendigt, så man til sidst ender op med en større gæld, end man kan til sidst kan rumme.

Sammenlign kviklån – ansøg gratis her
Se vores store sammeligning af kviklån på nettet her. Vi har samlet mere end 30 forskellige udbydere af kviklån, hvor du hurtigt kan se hvem og hvor hurtigt du kan få penge på din konto.

Overvejelser

Inden man tager et lån, skal man vide med sig selv, hvorvidt det lån, man gerne vil tage, kan blive tilbagebetalt inden for den tid, som er blevet sat af. Hvis lånet skal bruges til nogen udgifter man skal have dækket, og man først har økonomi til at betale tilbage en måned efter, er det fint at låne pengene. Ved kviklån har man normalt omkring 30 dage til tilbagebetalingen, så man kan nå at betale pengene tilbage, inden fristen udløber.

Hvis det er man overskrider den tidsgrænse, der er sat op, kommer man ikke i RKI som det første. Man plejer normalt at få en påmindelse fra sin låneudbyder om, at man er gået over tidsfristen, hvor man så får en ny tid, samt et gebyr oveni det som skal betales tilbage.

Moneylender > Kviklån: Fordele og ulemper

Nyheder