Folkelånet
Se vores anmeldelse

På Folkelånet.dk kan du låne fra 10.000 kroner og op til 50.000 kroner med en tilbagebetalingsperiode fordelt over 36 måneder. Du kan selvfølgelig altid indfri lånet før tid, hvis det er det, du vil.

Når du ansøger om lån hos Folkelånet, foretager udbyderen en kreditvurdering af dig, som du får svar på med det samme, hvorefter pengene bliver udbetalt til din NemKonto inden for 1-2 hverdage

Folkelånet
Folkelånet

Folkelånet er en danskejet låneudbyder, som hører under Finans 247 ApS, der ligeledes er 100% dansk. Finans 247 er desuden underlagt Finanstilsynet og dertilhørende gældende love og retningslinjer, så du kan vide dig helt tryg ved at optage lån hos Folkelånet.

Udover Folkelånet, ejer Finans 247 ApS blandt andre også Kassekreditten og Kvikto, som du måske kender og har hørt om.

Er Folkelånet bedst og billigst?

Det er vigtigt at sammenligne lånemuligheder online, før du vælge et et lån. Det har Moneylender gjort nemt for dig!

Se listen med mange af de bedste og billigste lån lige nu ➡

Kontakt Folkelånets kundeservice

Det er meget almindeligt at komme i tvivl om et par ting, når man ansøger om et lån, eftersom langt de fleste gerne vil være 100% sikre på, at de har forstået det hele korrekt, så de ikke risikerer at rende ind i ubehagelige overraskelser.

Du kan heldigvis nemt komme i kontakt med Folkelånets professionelle kundeservicemedarbejdere, så du kan være sikker på at få den helt rigtige service og vejledning, hvis du har spørgsmål eller på anden måde får brug for hjælp til at løse et problem.

Folkelånet tilbyder tre kommunikationsformer, hvilket gør det muligt for dig at benytte dig af den form, du bedst kan lide.

De to kommunikationsformer er disse:

Åbningstider:
Mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 17.00
Lukket i weekenden

Eksempel på lån fra Folkelånet

På Folklånet.dk kan du ansøge om lån fra 10.000 kroner til 50.000 kroner over en periode på 36 måneder til en fast debitorrente på 12,5% og en ÅOP på minimum 22,48% og maksimum 24,93%. 

Lad os tage et kig på et eksempel på et lån på 10.000 kroner, så du nemmere kan se, hvilke omkostninger der er forbundet med at låne penge hos Folkelånet.

Lånebeløb:10.000 kr.
Løbetid:36 mdr.
Oprettelsesgeb.:1.100 kr.
Fast deb. rente:12,5 %
ÅOP:24,93 %
Mdl. ydelse:384 kr.
Låneomkostninger:3.836,07 kr.
Total tilbagebetaling:13.836,07 kr.

*Eftersom renterne tilskrives dagligt, kan den månedlige ydelse variere alt afhængigt af, hvor mange dage der er i måneden.

Sådan ansøger du på Folkelånet.dk

Her ser du processen for at ansøge om lån på Folkelånet.dk:

 1. Vælg det ønskede lånebeløb
 2. Udfyld ansøgning med personlige oplysninger
 3. Underskriv låneaftalen med NemID
 4. Efter godkendelse udbetales pengene inden for 1-2 hverdage
I løbet af ansøgningsprocessen skal du give Folkelånet adgang til eSKAT, hvilket du gør med dit NemID. Årsagen til det er, at alle, der ansøger om lån, skal dokumentere indkomst og udgifter.

Disse oplysninger bruges til at lave en kreditvurdering af dig, som afgør, hvorvidt du kan blive godkendt til et lån eller ej. Hvis din kreditvurdering ligger på grænsen af det tilladte, kan det være, du får tilbudt at låne et lavere beløb end det, du oprindeligt ansøgte om.

Lån penge online
Se billige lån

Tilbagebetalingsproces hos Folkelånet

Du har mulighed for at tilbagebetale lånet på følgende måder:

 • Bankoverførsel
 • Betalingskort
 • Girokort
 • Automatisk tilbagebetaling
 • MobilePay

Det kan ske for enhver, at man ender i en situation, hvor man ikke har mulighed for at betale sit lån tilbage til tiden. Hvis du ender i sådan en situation, sker der følgende:

 1. Du modtager en rykkerskrivelse på 100 kroner
 2. Efter at have modtaget tre rykkere vil inddragelsen overgives til inkasso
Folkelånet anbefaler dig at kontakte deres kundeservice, hvis du kan se, at du ikke kan betale den månedlige ydelse, så I sammen kan finde en god løsning på problemet.

Anmeldelser af Folkelånet på Trustpilot

Overordnet set har Folkelånet fået fremragende anmeldelser på Trustpilot, hvilket er et godt tegn, eftersom disse anmeldelser er skrevet af de enkelte kunder baseret på deres specifikke oplevelse med låneudbyderen og er dermed ikke låneudbyderens egne ord om sig selv.

Opsummering af indhold i positive anmeldelser:

 • Det er nemt at låne penge
 • Du får hurtig udbetaling
 • Du får god og venlig betjening
 • Du får hurtigt svar på din ansøgning
 • Det er overskueligt

De få negative anmeldelser, der findes, er skrevet af ansøgere, der ikke har kunnet få godkendt deres ansøgning på grund af kreditvurderingen. Disse anmeldelser bærer præg af denne frustration.

Krav for at blive godkendt hos Folkelånet

Nedenfor har vi opstillet de mest basale krav for at blive godkendt til et lån.

 • Du skal være som minimum 21 år gammel
 • Du skal have et dansk CPR-nummer
 • Du skal have en folkeregisteradresse
 • Du skal have en aktiv e-mailadresse
 • Du skal et dansk telefonnummer med abonnement (forudbetalte taletidskort accepteres ikke)
 • Du skal have en dansk bankkonto (NemKonto)
 • Du må ikke være under værgemål
 • Du må ikke være indskrevet i RKI eller andre gældsregistre, fx RKI
 • Du må ikke være på kontanthjælp

Der foreligger ikke noget krav om, at du som låntager skal stille sikkerhed for lånet for eksempel i form af en bil eller fast ejendom.

Folkelånet blander sig desuden ikke i, hvad du skal bruge pengene på, så det er helt op til dig at bruge pengene, som det passer dig.

Hvorfor foretager Folkelånet en kreditvurdering?

Selvom de negative anmeldelser på Trustpilot i høj grad handler om, at nogle ansøgere ikke har kunnet få godkendt deres låneansøgning grundet kreditvurderingen, skal du huske på, at denne kreditvurdering er til for at beskytte dig mod at optage et lån, du vil have svært ved betale tilbage.

Folkelånet prioriterer ansvarlighed højt i forbindelse med låntagning, og de ønsker på ingen måde at godkende ansøgninger fra personer, som de er usikre på kan betale lånet tilbage inden for den etablerede låneramme. 

De vil nemlig ikke bidrage til, at folks økonomiske situation forværres.

Log ind på Folkelånet.dk

For at se en status på dit lån, herunder eksempelvis hvor meget du skylder, og hvornår du skal betale til dit lån næste gang, kan du logge ind på Folkelånet.dk, hvor du får det fulde overblik.

Ofte stillede spørgsmål om Folkelånet

Hvornår modtager jeg pengene?

Sender du din ansøgning afsted i Folkelånets åbningstid, får du svar kort tid efter. Får du en godkendelse i hus, bliver pengene overført til din konto i løbet af 1-2 hverdage. Læs mere på denne side.

Kan jeg indfri lånet før tid?

Ja, du kan til enhver tid betale lånet ud – uden at det koster ekstra. Står du derfor i en gunstig situation, hvor du har mulighed for at indfri det fulde beløb før tid, rådes du til at gøre dette, da du herved slipper for at betale renter i den tilbageværende løbetid. Læs mer her.

Skal jeg stille sikkerhed hos Folkelånet?

Nej, du skal ikke stille sikkerhed for dit lån. Uanset hvor stort et beløb, du låner, stiller Folkelånet ikke krav til sikkerhedstillelse. Det vil sige, at hverken behøver at eje ting af værdi eller opgive disse som sikkerhed for lånet. Find andre lån uden sikkerhed her.

Kan jeg låne hos Folkelånet trods RKI?

Nej, det er ikke muligt at låne penge hos Folkelånet, hvis du er registreret i RKI, Debitor Registret eller et andet gældsregistre. Det skyldes, at du som RKI-registreret betragtes som en dårlig betaler og dermed en uattraktiv kunde. Læs mere her.