Fokuslån
Se vores anmeldelse

Fokuslån

Opdateret:

Fokuslån er en dansk låneudbyder, der tilbyder lån på alt fra 10.000 kroner og helt op til 150.000 kroner med en løbetid på mellem 24 måneder og 120 måneder til en variabel debitorrente på mellem 9,90% og 19,56% og en ÅOP på mellem 11,94% og 24,87%.

Virksomheden bag Fokuslån er L’EASY A/S, som ligeledes står bag blandt andre L’EASY Minilån. L’EASY A/S er kreditformidler for Facit Bank A/S, der har hovedsæde i Odense.

Fokuslån
Fokuslån

Det er meget almindeligt, at lånevirksomheder har flere låneudbydere under sig, ligesom det er tilfældet med L’EASY A/S. På den måde kan de tilbyde forskellige typer af lån til forskellige typer af kunder.

Fokuslån henvender sig i den forbindelse til en målgruppe, der har brug for et mellemstort lån med masser af fleksibilitet.

Er Fokuslån bedst og billigst?

Det er vigtigt at sammenligne lån online, før du træffer et valg. Det har Moneylender gjort nemt for dig!

Se listen med mange af de bedste og billigste lån lige nu ➡

Fokuslån kontakt og åbningstider

Hvis du har spørgsmål til Fokuslån, kan du altid kontakte deres kundeservice ved enten at ringe til dem eller sende dem en e-mail via nedenstående kontaktinformationer:

  • Telefon: 99 99 90 00
  • E-mail: fokuslaan@fokuslaan.dk
Telefonens åbningstider er hver dag fra kl. 08.00 til kl. 18.00, så der er rig mulighed for at få fat på en kundeservicemedarbejder, hvis du har brug for hjælp til dit lån.

Når du sender en e-mail til Fokuslån, bestræber de sig på at svare dig samme dag, som de modtager din e-mail, og senest den efterfølgende dag.

Som nævnt i afsnittet ovenfor hører Fokuslån under L’EASY A/S, som er kreditformidler for Facit Bank A/S. Andre kreditformidlere for Facit Bank inkluderer Spargo Finans, PayMark Finans og L’EASY Minilån.

Facit Banks adresse er Østre Stationsvej 1-5, 5000 Odense C, Danmark, og virksomheden har CVR-nummeret 21478008.

Anmeldelser af Fokuslån på Trustpilot

Inden du køber et produkt eller gør brug af en service på nettet – for eksempel ansøger om et lån – er det altid en god idé at tjekke op på udbyderen af produktet, servicen eller lånet på Trustpilot for at finde ud af, hvilken oplevelse andre kunder har haft.

Som det ser ud lige nu, findes der ikke nogen anmeldelser af Fokuslån på Trustpilot.

Som vi allerede har været inde på, høre Fokuslån ind under L’EASY A/S, som er en troværdig og seriøs lånevirksomhed, der har eksisteret på det danske marked i mange år.

Du skal derfor ikke være bange for at blive snydt eller andet, når du låner penge hos Fokuslån, eftersom udbyderen har en stærk og pålidelig lånevirksomhed bag sig.

Se privatlån her
Find banklån

Lånedetaljer

Her får du et overblik over, hvor meget du kan låne hos Fokuslån, over hvor lang en perioden, og til hvilken rente:

  • Lånebeløb: 10.000 – 15.000 kroner
  • Løbetid: 24 – 120 måneder
  • Debitorrente: 9,90 – 19,56 %
  • ÅOP: 11,94 – 24,87 %

Ovenstående præsenterer blandt andet et minimum og maksimum lånebeløb samt en minimum og maksimum debitorrente. Hvor meget du i sidste ende kan låne og til hvilken rente kommer an på din nuværende økonomiske situation.

Vurderes din kreditværdighed til at være god, kan du låne lige præcis det beløb, du ønsker, og endda til en lav rente. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du er i fast arbejde og har et fornuftigt månedligt rådighedsbeløb.

Omvendt, hvis din kreditvurdering er mindre god, kan det være, du får tilbudt at kunne låne et lavere lånebeløb end det, du oprindeligt ansøgte om, og til en rente, der kommer tættere på den maksimale rente præsenteret ovenfor end minimumsrenten.

Eksempel på omkostninger ved Fokuslån

Lad os kigge på et eksempel på et lån fra Fokuslån, så du kan få et bedre overblik over omfanget af omkostningerne forbundet med et specifikt lån. 

Det eksempel, vi skal kigge på, tager udgangspunkt i et lån på 50.000 kroner, som skal betales tilbage over 60 måneder.

I kolonnen til venstre har vi vist, hvordan omkostningerne ser ud, hvis du får tilbudt lån til den lavest mulige debitorrente på 9,90 % samt en ÅOP på 13,63 %.

I kolonnen til venstre finder du et eksempel på, hvor meget lånet vil koste dig, hvis du får tilbudt det samme lån til den maksimale debitorrente på 19,56 % og en ÅOP på 23,95 %.

Min. debitorrenteMaks. debitorrente
Lånebeløb:50.000 kr.50.000 kr.
Løbetid:60 mdr.60 mdr.
ÅOP:13,63 %23,95 %
Oprettelse:4.000 kr.4.000 kr.
Mdl. ydelse:1.134 kr.1.372 kr.
Kreditomk.:18.007 kr.32.247 kr.
Samlet tilbagebetal.:68.007 kr.82.247 kr.

Som det fremgår af eksemplet i tabellen ovenfor, koster et lån med den laveste rente 238 kroner mindre om måneden end et lån til den højeste debitorrente. Denne forskel løber op i et totalbeløb på 14.280 kroner i løbet af hele låneperioden på 60 måneder.

Det vil altså sige, at du ender med sammenlagt at betale knap 15.000 kroner mere for dit lån, hvis du grundet din kreditvurdering får tilbudt den højeste debitorrente på dit lån sammenlignet med den laveste debitorrente.

Fordele og ulemper ved Fokuslån

Når du ansøger om et lån hos Fokuslån, kommer det selvfølgelig med en lang række fordele, herunder blandt andet:

  • Du får svar på din ansøgning inden for 1 time (når du ansøger i åbningstiden)
  • Du får penge på kontoen senest 1-2 hverdage efter, dit lån er blevet godkendt
  • Du skal ikke stille sikkerhed for lånet, og du kan bruge pengene, som du vil
  • Du kan til enhver tid helt eller delvist indfri kreditaftalen, uden det koster ekstra

En af de mere unikke fordele, som Fokuslån tilbyder, er sidstnævnte, nemlig at du kan indfri dit lån før tid uden ekstra omkostninger. 

Der er selvfølgelig andre udbydere, der tilbyder samme fordel, men det er langtfra en selvfølge, og du finder stadigvæk mange lån, der opkræver et såkaldt indfrielsesgebyr, hvis du ønsker at betale lånet tilbage før tid.

Den eneste umiddelbare ulempe ved Fokuslån er, at låntagere opkræves et oprettelsesgebyr, dvs. et gebyr for blot at stifte lånet. Størrelsen af dette gebyr afhænger af lånebeløbet og ligger eksempelvis på 800 kroner for det mindste lån på 10.000 kroner og på 12.000 kroner på det største lån på 150.000 kroner.

Ofte stillede spørgsmål om Fokuslån

Er jeg kvalificeret til at låne hos Fokuslån?

Kan du imødekomme Fokuslåns krav til deres låntagere, har du gode chancer for at kvalificere dig til et lån. Som udgangspunkt skal du bl.a. være fyldt 21 år, have dansk statsborgerskab, og så må du ikke være registreret i RKI. Sammenlign Fokuslån med andre lån her.

Hvor billig er renten hos Fokuslån?

Du kan få tilbudt en variabel rente fra 9,9 – 19,56%. Når renten er varibel, kan den enten falde eller stige i løbet af din løbetid. Læs mere her.

Hvor hurtigt modtager jeg pengene?

Fokuslån behandler din ansøgning hurtigt efter, de har modtaget den. Ansøger du indenfor deres åbningstid fra 8-18, kan du være heldig at få pengene samme dag, du bliver godkendt, eller senest hverdagen efter. Vil du låne med straksudbetaling, så klik her.

Kan jeg låne maksbeløbet på 150.000 kroner?

Hvor stort et beløb, du kan blive godkendt til, afhænger i bund og grund af din kreditværdighed, som vurderes ud fra din låneansøgning og kreditoplysninger. Bliver din kreditværdighed vurderet som god, kan du være heldig at blive godkendt til maksbeløbet. Læs mere på denne side.